Cârţu nu mai vrea jucători „depăşiţi de spiritul competitiv”

Antrenorul Sorin Cârţu a trecut în ultimele zile la o serie de acuze la adresa unor jucători care nu dau dovadă de responsabilitate pe teren. „Ajungem în teren şi dăm de neresponsabilizarea unora dintre ei, depăşiţi psihic de spiritul competitiv”, s-a plâns acesta la adresa unor jucători care au făcut greşeli la ultimele partide.

„S-a întâmplat ca atunci când avem mingea să o băgăm în poartă, dar pentru adversari, nu în favoarea noastră”, a spus tehnicianul amintindu-şi de meciul de la Mediaş unde Popete a atins balonul înaintea ca acesta să intre în poarta lui Mingote. Acesta a fost acuzat de lipsă de responsabilitate şi chiar „imbecilitate şi prostie”: „Dacă vă spun discuţiile de la o analiză a jocului vă apucă râsul. Să vedeţi ce explicaţii dau unii jucători de 32 de ani de te cruceşti! Şansa Mediaşului a fost că lovitura liberă şi imbecilitatea lui Popete care a băgat-o în poartă. Lovitura era în afara cadrului porţii cu 3-4 metri, dar a băgat el mingea în poartă. Asta e neşansă- E imbecilitate, este prostie.” Cârţu şi-a amintit şi de meciul de anul trecut cu Unirea când le-a explicat jucătorilor săi cum pot să ia gol la Urziceni şi chiar aşa l-au luat: „E ceva incredibil. Când discuţi cu ei sau le reproşezi treaba asta sunt nişte priviri tâmpe, o mină prin care spune «şi care-i vina mea-». Citeşti mina omului că e nemulţumit că l-am acuzat de o treabă de care el nu este responsabil”.

Tehnicianul a explicat şi de ce a luat măsura îndepărtării jucătorilor pe care i-a trimis deja la echipa a doua: „Dacă întâlnesc în anturajul meu de muncă jucători care nu au aceeaşi mentalitate ca a mea încerc să-i elimin. Unul câte unul, pentru că unii se mulţumesc că au un salariu. Pe mine nu mă interesează asemenea oameni. Le mai dai o şansă, dar apoi începi să-i elimini pe toţi care pot influenţa, prin mediocritatea lor, şi colectivul”. Când a revenit la Pandurii, Cârţu le-a explicat jucătorilor că sunt liberi să meargă la echipa a doua dacă nu vor să lucreze cu el garantând că îşi vor primi banii, acum tehnicianul precizând că cei trimişi la Pandurii 2 de el vor avea parte şi de sancţiuni: „Tăiem din bani şi venim cu sancţiuni pecuniare. N-am nevoie de jucători care să se piardă sau să fie complexaţi că joacă împotriva lui Bilaşco, Onicaş, Todea sau Kapetanos. Cine nu e sincer cu mine, îi plătesc cu aceeaşi monedă. Când te joci cu un pistol la ruleta rusească, fără gloanţe, o faci relaxat, dar ia să bagi un glonţ în pistol, să vezi ce puls ai. Aşa şi cu noi acum, nu mai suntem relaxaţi”.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: