Cârţu: „Pandurii era o echipă care obosea şi când mergea pe stradă!”

Antrenorul căruia i se reproşează acum în cea mai mare parte retrogradarea echipei Pandurii, Sorin Cârţu, nu se consideră vinovat de situaţia echipei. Fostul tehnician dă vina pe ghinion, pe conducere şi pe neputinţa jucătorilor pentru rezultatele slabe din acest retur.

Reporter: Vă asumaţi această retrogradare a echipei în Liga a II-a?

Sorin Cârţu: Kennedy a spus o vorbă mare odată: „Întotdeauna victoria are 100 de părinţi şi înfrângerea este orfană”. Atunci când spune că a făcut o greşeală când m-a readus pe mine în retur, domnul Condescu să nu uite că eu, atunci când am plecat în tur, am lăsat echipa fără probleme şi într-o situaţie bună. Apoi s-au făcut schimbări. După ce a plecat Ciobotariu, m-a întrebat dacă vin şi i-am zis că sunt liniştit şi că vreau sa fiu lăsat în pace. Dar mi-a spus că eu sunt singurul care pot să salvez echipa, pentru că eu ştiu tot despre ei şi este munca mea acolo. Şi am revenit, dar îmi pare rău că toata lumea a zis că dacă am venit eu, sigur ne salvăm.

Rep: Credeţi că meritau Pandurii să retrogradeze în acest sezon?

S.C.: Retrogradarea e nemeritată pentru că, la modul la care s-a plecat în acest campionat este o mare dezamăgire. Dar în fotbal se întâlnesc şi astfel de situaţii, dar ei trebuie să analizeze şi să vadă că unde s-a greşit. Uneori ai nevoie să ajungi într-o stare din asta ca să apreciezi momentele din trecut pe care le-ai trata superficial.

Rep.: În ce stare era echipa când aţi revenit la Pandurii?

S.C.: Când m-am întors, Pandurii era o echipă care obosea şi când mergea pe stradă, d-apoi sa mai şi joace. Cei care ştiu fotbal, nu numai să îl cunoască, înţeleg că, atunci când iei sau dai un gol in minutul 90, la ultima fază, este numai o chestiune de noroc. Aşa ni s-a întâmplat nouă, cu Iaşiul. Viveiros e de vreo doi ani in Liga I şi nu a dat niciun gol. Ne-a dat nouă, in minutul 90, când conduceam noi cu 1-0 şi ne-au egalat.

Rep.: De ce aţi acceptat totuşi să antrenaţi din nou echipa?

S.C.: Eu am venit acolo cu mare sinceritate. Dar în momentul acela toată lumea a asociat venirea mea cu salvarea şi credeau că gata, s-au rezolvat toate problemele. Ori eu nu pot să fac minuni pentru că eu ca antrenor mă exprim totdeauna prin jucătorii respectivi. Eu ştiam lotul de jucători de acolo dar nu mi i-am închipuit să fie chiar în acea stare de slăbiciune în care erau. Şi am spus atunci că regret că am venit pentru că nişte oameni îşi puseseră nişte speranţe în mine şi i-am dezamăgit. Unul dintre ei era preşedintele Condescu, mai era şi directorul Burlan şi primarul Cârciumaru şi mai am mulţi prieteni în zonă. De aceea nu e bine să fi pătimaş pentru că vin momente din acestea grele şi nimeni nu acceptă o situaţie din asta. Nici eu nu pot să accept şi lor le este greu. Dar trebuie să fie realişti şi să analizeze înainte de a-mi imputa mie ceva. Ce să îmi impute mie, că am pierdut în minutul 90 trei puncte la două meciuri consecutive-

Rep.: Aveţi ceva de reproşat conducerii de la Pandurii în această perioadă?

S.C.: Dacă ne uităm înapoi, după primele şase etape eram pe locul al treilea, după ce bătusem pe CFR Cluj. Dar răspunsul domnului care acum spune că a făcut o alegere greşită când m-a readus înapoi, a fost că trebuia să fim pe primul loc. Era nemulţumit că pierdusem noi cu Internaţional Curtea de Argeş în urma unui gol primit în minutul 90, înscris de Vezan cu un şut de la 25 de metri, imparabil, cam cum ne-a dat şi Viveiros. Fără să mai ia în calcul faptul că la 2-2, jucătorul meu Hidişan a lăsat echipa în zece oameni când mai erau 20 de minute. El a ieşit de pe teren, nu a lăsat pe nimeni să pună mâna pe el şi a spus că i s-a rupt peroneul. S-a dus la urgenţă şi i-au spus că nu are nimic. Deci am jucat 11 contra zece şi în minutul 92 ne-a dat gol Vezan. Atunci mai era vina mea, a lui Cârţu- Este o chestie de ghinion asta. Oricum, eu nu am pretenţia ca alţi oameni să judece fotbalul aşa cum îl judec eu şi sa facă analize fotbalistice exact ca mine. Dar dacă atunci Pandurii trebuia sa fie pe primul loc, acum ar fi trebuit să se afle undeva pe la cupele europene!

Rep.: Între Pandurii şi Universitatea cine aţi fi preferat să se salveze?

S.C.: Pentru mine nu există Universitatea Craiova, există Universitatea Severin pentru că tot ce s-a făcut în retur s-a făcut pentru echipa din Severin. De aceea nici nu am văzut meciurile lor, eu nu mă identific şi nu am nici o legătură cu Universitatea de acum. Eu aş fi vrut să scape Pandurii şi o spun cu mâna pe Biblie, între Pandurii şi Craiova aş fi vrut să scape Pandurii pentru că era locul meu de muncă şi era munca mea acolo, dar a fost o muncă pe care ei nu au ştiut să o aprecieze. Dacă era eram atât de important pentru echipă aşa cum au susţinut unii, de ce nu au tras de mine atunci când s-a întâmplat treaba cu Constantin- Să fi spus şi el când eu m-am prezentat la el şi am spus că sunt într-o anumită stare şi aş vrea să mă dau deoparte să fi zis şi el să stăm puţin să analizăm. El de ce nu a tras atunci de mine- Dacă era un om aşa de tare şi deosebit care ştia să facă analize trebuia să spună că anul trecut l-am scăpat de la retrogradare şi m-ai ajutat, te ajut şi eu pe tine acum. Aşa fac oamenii de mare caracter.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: