Cârţu: Preşedintele trebuia să fie mai pervers în conflictul cu FRF

Antrenorul Sorin Cârţu a avut cuvinte de apreciere înaintea confruntării de vineri cu Gloria Bistriţa pentru preşedintele bistriţenilor, Jean Pădureanu. „Lordul” este considerat un conducător foarte bun pentru că a ştiut să vadă tot timpul interesul echipei sale şi a menţinut de 20 de ani Gloria Bistriţa în Liga I. Despre preşedintele echipei sale, Cârţu a spus că nu a ştiut să fie „pervers” şi le-a spus duşmanilor săi tot ce gândeşte. Acesta a dat exemplul preşedintelui Marin Condescu, despre care spune că a pierdut că nu a fost mai pervers în conflictul cu FRF.

Cârţu îi reproşează lui Marin Condescu faptul că nu a fost mai „pervers” şi a spus celor de la FRF ce gândeşte întrând în conflicte cu oficialii federaţiei: „Dacă spun de bine, zici că-i dau calde, că are o scamă în viitor. Dacă spun de rău, se scrie apoi că atacă Cârţu pe Condescu. Dar orice om face şi greşeli, şi preşedintele a făcut, iar pe una dintre ele se ştie foarte bine. Nu trebuia să iasă pe faţă în conflictul care l-a avut anul trecut cu FRF, trebuia să fie mai pervers. A fost prea sincer, a spus ce a gândit. E un principiu al mafiei pe care l-am reţinut dintr-un film: „Niciodată duşmanului să nu-i spui ce gândeşti”. Aşa şi preşedintele, nu trebuia să iasă în faţă atunci”. În ceea ce-l priveşte pe Pădureanu, Cârţu apreciază că a ştiut să îşi ajute echipa şi antrenorii: „Jean Pădureanu, a fost şi este un conducător foarte bun. El şi-a văzut tot timpul de  interesul echipei lui şi îl apreciez pentru asta. Am mai fost supărat pe el uneori  dar acesta este rolul conducătorului, să ajute echipa. Un meci nu este doar al jucătorilor şi antrenorului, ci şi al conducătorului. El a ştiut foarte bine să ajute antrenorii şi şi-a văzut interesul. Din ’90 Bistriţa este în Divizia A, nu a retrogradat, are 20 şi ceva de ani de prim eşalon. Practic, niciodată nu o iei în calcul la probleme de retrogradare, e cea mai mare greşeală să o iei în calcul că ar putea retrograda.

Cârţu crede că Pădureanu poate duce echipa lui şi în cupele europene dacă vrea acest lucru: „Bine că nu-şi pune în cap de altceva, eventual cupe europene! Dar şi atunci când şi-a pus în cap a rezolvat şi treaba asta. Pentru că este conducător şi ştie omul ce să exploateze. A arătata că în campionatul nostru poate fi  influenţată şi ierarhia. L-am apreciat pentru asta, bravo lui!”.

Deşi a avut deseori conflicte cu Pădureanu, tehnicianul pandurilor l-a apreciat totuşi pentru că şi-a ajutat antrenorii: „Am avut conflicte cu el, şi totul a plecat nu ca o frustrare, ci ca o invidie pentru ceea ce face pentru antrenorul lui, iar conducătorul meu nu. L-am apreciat, stimă pentru el! Că ştie să se folosească de oameni, bravo lui. De vină nu este el, ci ceilalţi care au marşat pentru o gândire perversă în nu ştiu ce situaţie”.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: