Cârţu: „Returul va fi mult mai dificil şi mai aprig decât turul!”

Pandurii nu au avut parte nici în acest sezon de un tur de campionat liniştit. Echipa a ajuns rapid în zona retrogradării şi, pentru că avea cinci puncte după opt etape, a fost necesară schimbarea antrenorului. După Eugen Neagoe a venit Sorin Cârţu care a redresat echipa în ceea ce priveşte rezultatele dar au apărut alte probleme, cele de lot, accidentările şi suspendările împiedicându-l să alinieze cea mai bună formaţie. Totuşi bilanţul la finalul primei părţi a campionatului e bun chiar dacă nu mulţumeşte pe toată lumea. 

La o analiză a perioadei petrecute pe banca pandurilor, Sorin Cârţu spune despre cele nouă etape în care a activat la echipă că Pandurii stă confortabil cu cele 16 puncte acumulate după venirea sa. Din cele unsprezece meciuri jucate, inclusiv cele de cupă, s-a pierdut doar unul, cel cu Universitatea la Craiova. Toate celelalte meciuri s-au încheiat cu rezultate pozitive Pandurii înregistrând ori victorii ori rezultate de egalitate, în campionat echipa totalizând 21 de puncte la final de tur şi fiind calificată în optimile Cupei României. „Pentru ceea ce se cere aici şi pretenţiile care sunt eu cred că sunt puncte puţine care nu ne crează aşa o stare de spirit de mare încredere” a declarat Sorin Cârţu care se teme de returul de campionat care va fi mai greu în opinia sa, mai ales că toate echipele îşi iau măsuri şi completează loturile: „Suntem doar la cinci puncte de primul loc retrogradabil şi returul se va dovedi că va fi mult mai dificil şi mai aprig decât turul de campionat. Echipele au şi posibilitatea acum să facă un bilanţ şi să îşi îmbunătăţească loturile. Eventual, dacă sunt şi cu spectrul acesta al retrogradării sau al cupelor europene în faţă, pot să acţioneze pentru a deveni mai puternice.”

Tehnicianul consideră acest campionat diferit de ceea ce a fost până acum şi spune că e „campionatul cel mai aprig şi cel mai dificil cu un clasament foarte strâns”. Pandurii sunt la cinci puncte de prima echipă clasată pe un loc retrogradabil dar nu au o distanţă prea mare nici de prima echipă aflată pe un loc de cupe europene de care o despart doar şase puncte. De aceea Cârţu nu se grăbeşte să anunţe un obiectiv clar pentru retur, acum fiind preocupat de completarea lotului fiind în faza de tatonare şi discuţi cu unii jucători pentru a afla dacă sunt dispuşi să vină la Târgu Jiu: „Încă nu se poate anunţa nici un fel de obiectiv pentru retur. Noi ne facem o strategie pentru abordarea pregătirii de iarnă şi implicit a returului, rămâne să vedem ce va ieşi din acest lucru, şi ce  jucători mai vin la echipă. Sigur că tatonăm acum, stăm la discuţii pentru a afla dacă pot veni la noi jucătorii doriţi.”

Pandurii sunt acum în vacanţă şi vor reveni la Târgu Jiu pe data de 9 ianuarie când se va relua pregătirea în localitate, urmând ca apoi să se efectueze două stagii de pregătire în Antalia, ultimul fiind un turneu de meciuri amicale

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: