Casa de Cultură din Târgu Jiu, disputată în instanţă

Procesul în care este revendicat patrimoniul Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu continuă. După ce în luna iunie instanţa a recunoscut dreptul de proprietate al sindicatelor asupra clădirii, lichidatorul judiciar a înaintat recurs. Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu au făcut demersuri pentru a prelua Casa de Cultură a Sindicatelor, prin intermediul unei asociaţii, însă acestea stagnează din cauza proceselor în care este implicată instituţia, patrimoniul său fiind disputat de către fundaţia cu acelaşi nume şi de către Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură, prin CNSLR Frăţia.

Patrimoniul Casei de Cultură a Sindicatelor încă se mai dispută în instanţă, în ciuda faptul că a fost recunoscut dreptul de proprietate al Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură, reprezentantă prin CNSLR Frăţia. În urmă cu aproximativ două luni, sindicatele se bucurau că s-a făcut dreptate. „Între Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu-Jiu şi Fundaţia “Casa de Cultură a Sindicatelor” nu există nicio legătură, ele fiind două organisme total diferit. În timp ce prima aparţine statului şi sindicatelor, cea de-a doua este în totalitate privată. Mă bucur că justiţia şi-a făcut treaba şi a reparat o mare nedreptate care a fost făcută în urmă cu foarte mulţi ani”, declara Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia, la puţin timp după aflarea pronunţarea sentinţei.

Emoţiile însă nu s-au terminat pentru că lichidatorul judiciar a înaintat recurs. „Lichidatorul judiciar nu are nici o şansă. Cred că a făcut recurs pentru a nu i se imputa că nu a epuizat toate căile de atac. Casa Sindicatelor este şi trebuie să rămână în patrimoniul sindicatelor”, spune Valentin Popa.

Demersuri care stagnează

Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu au făcut demersuri pentru a prelua Casa de Cultură a Sindicatelor, prin intermediul unei asociaţii, însă acestea au bătut pasul pe loc întrucât instituţia este implicată în mai multe procese. „Ştim că în prima fază s-a recunoscut dreptul de proprietate al sindicatelor, dar acum lichidatorul a făcut recurs. Deocamdată, s-au stagnat demersurile începute de către Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu pentru preluarea în administrare a Casei de Cultură. Aşteptăm să se termine procesele pentru a continua procedurile”, a declarat Gheorghe Porumbel, consilier judeţean şi directorul Ansamblului „Doina Gorjului”.

Întrucât încă nu s-a stabilit definitiv cine este proprietarul imobilului, Ansamblul „Doina Gorjului” nu mai plăteşte chirie pentru spaţiu. Până anul trecut, Ansamblul „Doina Gorjului” a plătit o chirie lunară de 80 de milioane de lei vechi. 

DATORII

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost la un pas de a fi scoasă la vânzare pentru datorii de peste opt miliarde de lei vechi la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale şi la Direcţia de Finanţe Gorj. 

SENTINŢĂ

Prin sentinţa în care instanţa de judecată a recunoscut dreptul de proprietate al sindicatelor, Fundaţia „Casa de Cultură a Sindicatelor” era obligată să achite şi cheltuieli de judecată care depăşesc şapte mii lei.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: