Casa de Cultură din Târgu Jiu, evaluată la 1,7 milioane euro

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu a fost evaluată la 7,8 milioane de lei, potrivit unor surse. Asta înseamnă 1,7 milioane de euro, sumă pe care lichidatorul judiciar ar putea să o obţină din vânzarea acesteia. Autorităţile locale, reprezentate de Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu, sunt cele care ar putea să cumpere clădirea aflată la kilometrul zero al municipiului.

Valentin Popa, preşedinte al CNSLR Frăţia, a vorbit ieri într-o conferință de presă de situația patrimoniului sindical din județul Gorj, în special despre Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, care în urma unei hotărâri judecătorești a fost câştigată de o fundație. Acum instituția este în faliment, însă Valentin Popa are speranțe că aceasta va ajunge în cele din urmă la Consiliul Județean Gorj. „Din vina sindicaliștilor și a guvernanților de după 1990, de patrimoniul sindical s-a ales praful. Eu sunt unul din cei care au avut probleme pentru că s-a interesat de patrimoniul sindical, dar nu mai contează. Aștept să văd ce se întâmplă cu Casa de Cultură a sindicatelor din Târgu-Jiu, care după mai multe procese aparține unei fundații și este în faliment. Este administrată de un lichidator judiciar. Sunt foarte multe teorii că această casă, la finalul procedurii de faliment, va reveni sindicatelor sau autorităților locale. Ideea mea și a președintelui Consiliului Județean a fost ca această unitate să ajungă la Consiliul Județean. Dacă această casă ajunge la Consiliul Local sau Județean ar fi un succes, deși pentru sindicate ar fi o pierdere, dar o pierdere pe care o merită. Nu cred că va fi simplu. Trebuie să fim cu ochii pe ceea ce înseamnă procesul de insolvență al Casei de Cultură  a Sindicatelor. Există posibilitatea legală ca aceasta să ajungă și în altă parte”, a explicat Valentin Popa.

Oricine o poate cumpăra

Valentin Popa susține că, din unele informații pe care le are, Casa de Cultură a Sindicatelor a fost evaluată la suma de 7,8 milioane de lei și doar Consiliul Județean ar putea evita ca unitatea să ajungă în proprietatea unui privat. ”Casa de Cultură trebuie scoasă la vânzare. Când se scoate la licitație oricine o poate cumpăra. Din câte știu eu, pe surse, Casa de Cultură e evaluată la 78 de miliarde de lei. Consiliul Județean cred că și-ar putea permite să o cumpere, numai legea să ne permită să facem asta”, a precizat Valentin Popa.

Dacă pentru Casa de Cultură din Târgu-Jiu sindicatele s-au judecat ani la rând, la Motru și Rovinari casele de cultură au fost lăsate în voia sorții și arată deplorabil în acest moment. „Avem încă două Case de Cultură ale Sindicatelor la Motru și Rovinari. Ele se găsesc într-o stare deplorabilă. Din câte știu eu, la Rovinari casa e în patrimoniul sindical, dar e neadministrată și e jale ce se întâmplă acolo, iar la Motru situația este ceva mai complicată. Nu am date foarte concrete, dar din câte știu nu ar mai fi în administrarea sindicatelor, ci în administrarea altor societăți. Cert e că nici Casa de Cultură de la Motru nu e administrată de sindicate”, a mai spus Valentin Popa.

Vizualizări: 384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: