Casa de Pensii Gorj beneficiază de sute de bilete de tratament

Casa Județeană de Pensii Gorj beneficiază de aproape 800 de bilete de tratament pentru acest an, în stațiunile deținute de Ministerul Muncii. Acestea au fost deja primite de instituția din Gorj și au fost împărțite pe 15 serii, ultima cu plecare pe 26 noiembrie. În aproximativ două luni o să sosească și restul biletelor, după ce o să se finalizeze licitațiile la nivel național.

”Pentru anul 2012 am primit 798 de bilete pentru stațiunile unde Ministerul Muncii are baze de tratament, acestea fiind împărțite pe 15 serii. Prima serie a avut plecarea în zilele de 19-20 martie, iar ultima serie este programată pentru data de 26 noiembrie”, spune Daniel Diaconescu, reprezentantul Casei Județene de Pensii Gorj. Biletele primite sunt valabile pentru stațiunile Amara, Hotel Ialomița, Bala, la Hotel Ceres, la Buziaș, cu cazare la Hotel Silvana, în Covasna la Hotel Dacia, în Olănești la Hotel Livadia, în Geoagiu Băi la Hotel Ceres, precum și în Moneasa, la Hotel Codru Moma. ”Pentru restul stațiunilor, precum și pentru celelalte hoteluri, unde ponderea este foarte mare, fiind vorba de o sumă foarte mare de bani la nivel național, va trebui organizată o licitație, care poate ține și până la două luni”, menționează Daniel Diaconescu. Dintre cele 798 de bilete primite pentru fiecare serie în parte există un număr de bilete stabilite de Casa Națională de Pensii. ”După ce o să se țină licitația o să primim și restul biletelor și o să le repartizăm pe cele 15 serii, cum au fost repartizate și acestea. Până în prezent avem depuse 1800 de cereri din partea persoanelor interesate pentru obținerea unui bilet. Din numărul total de 91 de bilete repartizate în prima serie, cu plecare în zilele de 19 și 20 martie, au mai rămas doar două, la Moneasa. Următoarea serie va începe pe 6 aprilie. Sejurul este de 18 zile”, explică Daniel Diaconescu.

Cererile, depuse cu două luni înainte

Cererile se depun cu cel puțin două luni înainte de luna în care persoanele solicită bilet. ”Trebuie să depună în acest timp deoarece Casa Națională de Pensii preia bazele de date pentru efectuarea punctajelor și alocă bilete în funcție de criteriile stabilite”, mai explică reprezentanții Casei de Pensii Gorj. Pot beneficia de bilete de tratament toate categoriile de asigurați, cum ar fi pensionari, salariați sau persoane care beneficiază de legi speciale. La pensionari și șomeri se plătește pentru un bilet jumătate din pensie, respectiv șomaj, în timp ce salariații plătesc jumătate din valoarea biletului dacă salariul brut nu depășește 2.117 lei. Dacă depășește această valoare, salariatul plătește integral biletul.

CRITERIILE

Printre criteriile se numără categoria de pensionare, dacă persoana respectivă a mai fost sau nu în stațiune în ultimii doi ani sau valoarea pensiei, respectiv a salariului.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: