Maşină de pompieri radiată acum 4 ani intervine la incendiile din Alimpeşti

O maşină de pompieri, radiată de patru ani circulă fără probleme pe drumurile publice din Alimpeşti. Maşina de pe timpul comuniştilor ar putea-o băga pe primăriţă în alte belele pentru că potrivit organelor abilitate pentru acest lucru se poate întocmi dosar penal. Autoutilitara a fost radiată din oficiu, nu are asigurare şi nici certificat de înmatriculare, însă primăriţa susţine că această maşină intervine destul de des la stingerea incendiilor. Deşi ştie că nu este înmatriculată, Elena Mosor susţine că nu a avut bani pentru aşa ceva.

Primăriţa crede că maşina de pe timpul lui nea Nicu îi ajută foarte mult, chiar dacă au băgat o grămadă de bani în ea pentru reparaţii.  „Maşina de pompieri ne este de un mare folos. Este înregistrată la poliţie, poate să circule prin comună, are numere. De la începutul anului a fost la multe intervenţii. A mers la incendii, am mai folosit-o atunci când căram apă la oamenii pe timpul secetei, a fost la o descarcerare şi ne mai folosim de ea şi la alte treburi prin comună. Circulă atunci când este nevoie. Doar nu o să stăm să ne uităm la ea dacă este vreun incendiu şi să aşteptăm pompierii de la Novaci sau de la Târgu-Jiu”, a spus primăriţa.

Şoferul: O avem din 1987

Maşina are un şofer care primeşte lunar un salariu de aproximativ 700 de lei şi s-a consumat motorină de la începutul acestui an de peste 800 de lei. Bani publici au fost investiţi şi în piese pentru că autoutilitara a fost şi defectă „Avem şofer angajat care are un salariu de 700 sau 800 de lei pe lună, am mai cumpărat piese atunci când s-a stricat, că de vopsit a vopsit-o şoferul din banii lui şi combustibil cred că tot de vreo 800 de lei am băgat pentru că a fost la câteva solicitări”, a declarat Elena Mosor.

Şoferul susţine că s-a urcat la volanul autoutilitarei, deşi aceasta nu are actele în regulă şi a fost la două intervenţii. După părerea lui Laurenţiu Stanca maşina este în regulă şi poate circula pe drumurile publice. „Am fost la câteva intervenţii, nu mai ştiu la câte dar am fost. Nu ştiu dacă maşina este radiată, dar eu am un certificat de când o avem, adică din anul 1987. Certificat de înmatriculare nu are pentru că sunt numerele vechi şi nici asigurare nu i-am făcut. Este trecută la poliţie şi circulăm cu ea numai pe aici prin localitate, nu plecăm în altă parte şi avem voie”.

„Nu avem bani pentru înmatriculare“

Reprezentaţii Serviciului de Înmatriculării spun că maşina a fost radiată din oficiu încă din anul 2006, iar punerea acesteia în circulaţie constituie infracţiune. „În acest caz pot să vă spun că autoturismul în cauză a fost radiat din oficiu în baza unei legii întrată în vigoare în martie 2006,  care preciza că toate autoturismele ale căror deţinători nu au venit cu actele pentru perschimbarea certificatelor vor fi radiate”, a declarat Ştefan Ţacu, şeful Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. 

Din cauza lipsei banilor primăriţa din comuna Alimpeşti nu a înmatriculat până acum maşina de pompieri, însă va face acest lucru atunci când va avea fonduri. „Nu am avut bani să o înmatriculăm. Am luat legătura cu cei care se ocupă de aşa ceva şi după ce o să o punem la punct o să o înmatriculăm. Nu am avut bani pentru aşa ceva pentru că am avut alte priorităţi. Cum facem rost de bani o punem în legalitate, dar oricum are dreptul să circule prin comună că are numere”.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: