Casele gorjenilor încep să ardă ca miriştile

Noapte de foc pentru pompierii gorjeni, care au trebuit să facă faţă şi solicitărilor de a stinge incendiile izbucnite la locuinţe, în afara celor declanşate pe cine ştie ce coclauri mai mult sau mai puţin locuite.

 Nu mai puţin de trei autospeciale au trebuit deplasate ieri noapte pe strada Jiului din municipiu, unde o vilă aflată în construcţie a fost mistuită de flăcări, proprietarii neştiind nici măcar că incendiul putea să ajungă la ei. Casa era locuibilă pe interior, proprietarii fiind treziţi de către vecini, aceştia observând flăcările în jurul orei 3.00. „Ei dormeau, nu aveau de unde să ştie că le arde casa. Noi am văzut flăcările şi am început să dăm cu pietre la ei în geam ca să-i trezim. Au scos copii şi apoi am sunat după pompieri. Am cărat şi noi cu găleţile, dar nu făceam faţă la cât de mare era nenorocirea”, a spus una dintre vecine.

Echipajele de la pompieri s-au luptat zeci de minute cu flăcările, mai ales că lângă casă se afla şi o grămadă de cărbuni care, evident, au luat foc. Proprietarii şi vecinii au spus că incendiul ar fi fost generat de o centrală pe lemne, nimeni neştiind cum s-a extins atât de repede focul în toată casa. Oricum, ce nu a fost ars a fost afumat, mai întâi, iar apoi udat de tonele de apă aruncate de pompieri în lupta cu flăcările. Echipele de la ISU Gorj au intervenit ieri dimineaţă în zori şi în Meteor, nu departe de vila arsă cu câteva ore mai înainte. Căsuţa sărăcăcioasă a unei familii de romi a fost la un pas de a se face scrum. Proprietarii au făcut focul în sobă ştiind că nu au coşul scos. „Ne trezirăm că ardea acoperişul. Acum nu mai avem decât tavanul deasupra capului. Cine ne ajută şi pe noi cu nişte ţiglă acum- Nimeni!”, şi-a răspuns Mariţa Mihai singură la întrebarea care o frământa. Pompierii au fost înţelegători cu femeia şi, la solicitarea acesteia, nu au aruncat tone de apă pentru a-i proteja zidurile, folosind doar un simplu furtun din curte, de la reţeaua de alimentare, focul nefiind unul de proporţii.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: