Casele gorjenilor, vândute de bănci la preţuri mici

S-au împrumutat la bănci pentru a scăpa de datorii, iar acum îşi văd casele scoase la licitaţie. Lunar sunt scoase la vânzare apartamentele, vilele, terenurile sau utilajele gorjenilor care nu au mai avut resurse financiare pentru a-şi plăti datoriile la bănci. De obicei preţurile imobilelor sunt mai mici decât cele existente pe piaţă, băncile apelând la orice mijloace pentru a-li recupera banii. Preţul unui apartament cu două camere scos la licitaţie de o bancă poate ajunge la 120.000 lei.

Tot mai mulţi gorjeni sunt puşi pe lista neagră a băncilor pentru că au ajuns în situaţia în care nu mai pot să îşi plătească ratele la bancă, iar bunurile lor sunt executate silit. Lunar terenurile, apartamentele, garsonierele, maşinile sau chiar diverse utilaje sunt scoase la licitaţie, iar preţurile nu sunt deloc mari. De exemplu preţul de pornire pentru un apartament compus din două camere şi dependinţe, în suprafaţă de 46 metri pătraţi, situat în Târgu Jiu pe Calea Bucureşti este de 120.000 lei, iar preţul un teren şi o casă în comuna Runcu, sat Dobriţa pleacă de la 57.000 lei. Sunt persoane care au doar un teren scos la licitaţie, dar sunt şi cazuri mult mai grave când unui creditor îi sunt vândute mai multe bunuri aflate în executare. De asemenea, pe site-ul unei bănci este scoasă la vânzare un teren situat în Târgu Jiu pe strada Vulcan în suprafaţă de 400 mp şi o locuinţă compusă din patru dormitoare, bucătărie, salon, salon, cameră de zi. Imobilul a fost evaluat la valoarea de 390.000 lei, dar preţul de pornire a licitaţiei este de 75% din evaluare şi anume 291.900 lei. Printr-un alt anunţ este scoasă la vânzare în această lună  un teren şi o casă cu etaj la 230.000 lei, deşi în realitate imobilul ar costa peste 300.000 lei. Toţi cei care vor să cumpere un anumit imobil trebuie să se prezinte la termenul de vânzare fixat în acest scop şi până la respectivul termen să prezinte oferta de cumpărate.

Deşi la sfârşitul anului 2010 gorjenii erau în top în ceea ce priveşte plata creditelor la bănci, în luna februarie a acestui an restanţele au început din nou să crească. Astfel, restanţa gorjenilor a crescut de la 67,8 milioane lei la 69,7 milioane lei.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: