Cât mai rezistă Cariera Peşteana

Sindicaliştii de la Peşteana spun că rezerva de cărbune va fi epuizată în maxim 9 ani şi nu 15, aşa cum a anunţat administraţia CE Oltenia. „Poate dânşii vor să lucrăm două zile jumătate pe săptămână şi atunci avem rezervă pentru 15 ani. Sau şase luni de şomaj tehnic pe an”, a spus Dumitru Pârvulescu, liderul sindical de la cariera Peşteana.

Conform conducerii CE Oltenia, în cele două exploatări de cariera Peşteana, respectiv Peşteana Sud şi Nord, există rezervă de cărbune pentru încă un deceniu şi jumătate.„La producţia actuală, cariera deţine rezerve pentru încă 15 ani, are o dotare cu utilaje şi echipamente cu vechime relativ redusă, deţine capacităţi mari pentru depozitarea cărbunelui extras”, se arată în comunicatul de presă prin care administraţia a vrut să scoată în evidenţă faptul că exploatarea nu se va închide.

Cei care prestează activitate acolo spun însă că rezerva este mult mai mică. „Ce spun ei, că există rezervă pe 15 ani, cu noţiuni elementare de aritmetică îţi dai seama că rezerva la Peşteana nu este pe 15 ani. Atunci ar trebui să treacă dincolo de drumul judeţean. Să ia şi drumul judeţean şi halda veche, ceea ce nu se poate. Este pentru 8-9 ani maxim. Ei vorbesc în neştiinţă. Măcar dacă ar fi luat harta topografică să măsoare, să vadă cu ce capacitate trebuie să meargă un excavator, ar împărţi şi ar vedea câţi ani ar avea rezervă Peşteana”, comentat Dumitru Pâvulescu, liderul sindical de la cariera Peşteana.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: