Cât costă deszăpezirea municipiului Târgu Jiu

Aproape două milioane de lei vor trebui să plătească de la bugetul local autorităţile din Târgu Jiu pentru deszăpezire iarna aceasta. Comandamentul de iarnă a fost pus în funcţiune de ieri, cu o săptămână mai devreme decât se obişnuia. Utilajele au fost închiriate de la patru firme, la care s-au mai adăugat şi cele aflate în patrimoniul SC Edilitara. Şi stocurile de materiale necesare au fost achiziţionate. Peste 200 de angajaţi ai societăţii sunt pregătiţi să intervină la căderea primelor ninsori la nivelul municipiului.   

În total sunt 19 utilaje pregătite să înlăture zăpada la nivelul municipiului Târgu Jiu. Doar 9 aparţin societăţii SC Edilitara, restul fiind închiriate de la alte societăţi. De ieri, de la ora 19, comandamentul de iarnă funcţionează. Acesta va fi disponibil 24 de ore din 24. „De astăzi, 25 noiembrie am activat comandamentul de iarnă pentru iarna 2013-2014. De obicei acest comandament începea la 1 decembrie, până la 1 martie. Dată fiind prognoza INMH se pare că în zilele următoare o să avem lapoviţă şi chiar ninsoare şi am luat măsura să convocăm comandamentul cu o săptămână mai devreme. Avem toate capacităţile logistice, atât utilaje, mijloace de transport, mijloace de încărcare, material antiderapant. Avem cam 1200 de tone din 2000 de tone cerute prin hotărâre de consiliu local urmând ca, dacă aceste stocuri vor fi epuizate să completăm stocurile. Avem clorură solidă pentru celelalte pavimente şi trotuare, forţă de muncă disponibilă, cam 230 de oameni pentru a degaja nu numai căile pietonale ci şi parcurile, cimitirul, pieţele, zona centrală”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara.   

Tarifele sunt mai mici ca anul trecut

Dacă este să ne luăm după preconizările directorului Alexandru Zaharia, aproape 2 milioane de lei va costa deszăpezirea municipiului pe tot sezonul invernal. „Tarifele au rămas la Edilitara aceleaşi. Mici diferenţe în minus la cele închiriate. Tarifele sunt mai mici faţă de anul trecut. Se poate pleca de la 250 mii, pentru luna decembrie au fost alocate 800 mii, dar nu se vor cheltui toţi banii, numai dacă va ninge în fiecare zi în luna decembrie şi să transportăm, să cărăm zăpadă, ca în anii anteriori. Eu zic că undeva la o soluţie de mijloc putem să ne încadrăm la 400-450 mii lunar. Luna cu probleme rămâne ianuarie pentru că atunci sunt  şi viscole şi cantităţi mari de zăpadă. Sperăm să ne încadrăm în bugetul alocat”, a mai spus directorul SC Edilitara.

Există şi un număr de telefon la care cetăţenii pot suna în cazul în care se va impune intervenţia comandamentului de iarnă.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: