Cât plătesc partidele politice chirie. Topul restanţierilor!

Partidele politice care îşi desfăşoară activitatea în sedii ce aparţin primăriei Târgu Jiu sunt restanţiere la plata chiriei. Preşedinţii acestora spun că municipalitatea le impune chirii foarte mari, ignorând legea partidelor politice. Ba mai mult, reprezentanţii PNŢCD-ului consideră că le-au fost puse beţe în roate pentru ca partidul să nu-şi poată cumpăra sediul.

Partidele politice, care îşi desfăşoară activitatea în diferite clădiri ce aparţin Primăriei Târgu Jiu nu şi-au mai plătit chiriile de mai bine de o jumătate de an..

Conform unor informaţii furnizate de societatea Edilitara situaţia datornicilor se prezintă astfel: PNŢCD Gorj are o datorie de 2.200 lei, sumă ce reprezintă chiria neplătită din luna aprilie; PC Gorj nu a mai plătit chiria din luna ianuarie, valoarea restanţelor ridicându-se la suma de 1.473 lei, iar UNPR-ul are datorii în valoare de 1.155 lei, chirii restante din luna mai. La polul opus se află pesediştii care şi-au plătit la zi chiria pentru sediu. În ceea ce priveşte activitatea pedeliştilor aceasta se desfăşoară în propriul sediu, partidul cumpărându-şi spaţiul. Interesant este că partidele au chirii diferite. PSD plăteşte în jur de 300 de lei, PC, 160 de lei, UNPR, puţin peste 200 de lei.

Datornicii spun că restanţele s-au acumulat din cauza faptului că municipalitatea le-a impus chirii mari, la acestea adăugându-se şi plata utilităţilor. “Lunar plătim o chirie de 1, 6 milioane de lei vechi pentru aproximativ 40 mp. La această chirie se mai adăugă şi utilităţile, factura de energie electric fiind de aproximativ 1 milion de lei vechi. Este o întreagă nebunie cu contractul de închiriere. Sunt nişte clauze care nu permit rezilierea foarte uşor”, a declarat Ilie Petrescu, preşedintele PC Gorj.

Vor să-şi cumpere sediul

Conducerea PNŢCD Gorj spune s-au acumulat restanţe la plata chiriei tot din cauza primăriei. “S-a întârziat cu plata chiriei întrucât am făcut o cerere prin care am solicitat cumpărarea sediului. Am încercat să fim loiali, însă ni s-au pus beţe în roate. În mod normal la circa 30 de zile de la data înregistrării solicitării trebuia să primim răspuns, dar acesta a venit după aproape şase luni. Vrem să cumpărăm sediul, dar nu la preţul impus de municipalitate”, a declarat Matei Catrinoiu, preşedintele PNŢCD Gorj. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu consideră că trebuie făcută o evaluare în acest sens. “Legea s-a schimbat, iar partidele politice îşi pot cumpăra sediile doar în urma unei evaluării făcută de un expert. Ultima evaluare a fost făcută în anul 2003, preţul fiind de 746 de milioane de lei vechi. La vremea respectivă PNŢCD-ul nu a fost de acord cu acest preţ. Se intenţionează ca sediul să fie cumpărat cu 25 milioane de lei vechi cât valora în anul 1994. Acest lucru nu se va întâmpla, iar acum valoarea spaţiului va fi actualizată la preţul pieţei, ţinându-se cont de faptul că este situat în zonă centrală”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

“Acceptăm evaluarea la valoarea de inventar, nu cea făcută de Emanoil Ciobanu, expertul preferat al primăriei”

Matei Catrinoiu, preşedintele PNŢCD

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: