Cât va câştiga viitorul manager privat al Spitalului judeţean Gorj

Consiliul Judeţean Gorj a publicat acum două zile anunţul pentru selectarea managerului privat la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu. Actualul director Vasile Stănculete nu doreşte să comenteze acest lucru, dar declară că îşi va face treaba până în ultimul moment. Viitorul manager va câştiga în jur de 11 mii de lei pe lună, dar va fi la dispoziţia şefului Consiliului Judeţean, care va avea puteri absolute asupra spitalului.

Anunţul privind achiziţionarea serviciilor de management al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost postat pe SEAP, valoarea estimată fiind de 408,658 RON fără TVA pentru 36 de luni. La un calcul simplu, în jur de 11.000 de lei pe lună. Pentru a participa la licitaţie trebuie achitată o garanţie de participare 5000 lei. De asemenea, firmele care vor cumpăra caietul de sarcini trebuie să aibă o valoare medie a cifrei de afaceri globale pe ultimii trei ani de cel puţin 800.000 lei. Criterii simple, pe care le poate îndeplini chiar şi un „Dan Diaconescu de Gorj”.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 23 noiembrie, ora 16, iar ofertele sau cererile de participare trebuie depuse până pe 26 noiembrie, ora 10:00. Câteva ore mai târziu vor fi deschise plicurile depuse. Potrivit anunţului postat pe SEAP, preţul are o importanţă de doar 30%, iar propunerea tehnică are o pondere de 70%.

Călinoiu poate revoca managerul privat

Contractul viitorului manager nu-i oferă acestuia prea multă libertate. De fapt, sunt chiar contradicţii în acest contract. Mai exact, preşedintele Consiliului Judeţean va deţine toată puterea. „Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj are dreptul de a controla activităţile organizatorice şi funcţionale cu caracter medico-sanitar ale spitalului“, se arată în contractul ce urmează să fie semnat de manager. Câteva rânduri mai jos scrie că managerul are libertate de a controla activitatea spitalului.

În schimb, Consiliul Judeţean oferă un real ajutor managerului: „poate pune la dispoziţia managerului, la solicitarea scrisă a acestuia, informaţii cu privire la performanţa altor spitale publice“.

Cel mai important punct este cel care se referă la posibilitatea lui Ion Călinoiu de a revoca managerul spitalului. „Prezentul contract de management încetează în următoarele situaţii: la expirarea perioadei pentru care a fost încheiat sau la revocarea din funcţie a managerului persoană juridică, din iniţiativa Preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, în cazul nerealizării indicatorilor de performanţă ai managementului spitalului public, prevăzuţi în ordinul ministrului sănătăţii, timp de minimum un an, din motive imputabile acestuia, şi/sau în situaţia existenţei unei culpe grave ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor managerului“.

De asemenea, orice decizie luată în spital trebuie să aibă avizul Consiliului Judeţean Gorj.

Comisii de deces

Printre „drepturile“ viitorului manager se numără şi înfiinţarea unor comisii specializate în cadrul spitalului, necesare pentru realizarea unor activităţi specifice, cum ar fi: comisia medicamentului, nucleul de calitate, comisia de analiză a decesului etc. De asemenea, managerul poate încheia contracte de furnizare de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate private, iar numirea şefilor de secţie, şefilor de laborator şi a şefilor de serviciu medical din cadrul secţiilor, laboratoarelor şi serviciilor medicale clinice şi o supune aprobării Preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. În plus, viitorul manager poate participa la şedinţele de Consiliu de Administraţie, dar nu are drept de vot. Consiliul de Administraţie al spitalului este condus în acest moment de Valentin Popa, consilier judeţean PSD şi  preşedintele sindicatului Sanitas.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: