Câte hectare de pădure mai păzesc pădurarii din Gorj

De la peste 200 de mii de hectare de pădure, cât administra Direcția Silvică Gorj în urmă cu aproape 30 de ani, pădurarii gorjeni mai au acum în pază ceva peste 100 de mii de hectare de pădure. Multe terenuri au fost retrocedate în acești ani, susțin cei de la Direcția Silvică Gorj. Aceștia se bucură totuși că au putut salva de la tăiere hectare întregi de pădure care nu era păzită de nimeni.

Ovidiu Cârstoc, directorul Direcției Silvice Gorj, a explicat ce suprafață de pădure mai are în administrare instituția pe care o conduce: “La 1 ianuarie 1990, Direcția Silvică Gorj administra o suprafață de 235.169 hectare pădure – proprietate publică a statului. În urma acțiunilor de retrocedare, Direcția Silvică Gorj a retrocedat diferența până la 107.713 hectare pe care noi le administrăm la ora actuală. Peste jumătate din suprafață a fost retrocedată foștilor proprietari. De asemenea, Direcția Silvică a preluat în pază o suprafață de 51.097 hectare de la persoane fizice sau juridice”.

În plus, a mai subliniat Cârstoc, pădurarii gorjeni au în pază și păduri private. „Până la ora actuală, am preluat 18.415 de hectare de păduri care nu erau ale nimănui. Erau lăsate de izbeliște. Aceste păduri erau la îndemâna hoților de lemne și acum nu se mai poate tăia din ele pentru că le avem noi în pază. Se fura de acolo. Această pază este plătită de statul român. Erau proprietăți mici, sub 30 de hectare și trebuiau luate măsuri să nu se mai taie. Persoana fizică este proprietar, dar nu se mai poate tăia acol până nu se ia în pază. Vom mai prelua încă 7.000 de hectare până undeva la 25 de mii, care nu erau păzite până în prezent”, a mai spus directorul Direcției Silvice Gorj, la Sud FM.

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: