Câți bani a luat CE Oltenia de la bănci și de ce

Complexul Energetic Oltenia și-a majorat liniile de credit de la două bănci, cu câteva sute de milioane de RON. Deciziile au fost luate în ședința Adunării Generale a Acționarilor din 25 iulie. Este chiar perioada în care fostul deputat Dan Ilie Morega menționa că producătorul de energie s-a împrumutat pentru a avea bani de salarii. Compania a dezmințit informația și a susținut că Morega dezinformează.

În Monitorul Oficial au fost publicate deciziile luate de Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) din Complexul Energetic Oltenia în data de 25 iulie 2013. Interesant este că Directoratul CE Oltenia a majorat liniile de credit ale companiei cu sute de milioane de RON. În data de 25 iulie, AGA ”a luat act de nota de informare privind majorarea facilității de credit din contractul de credit din august 2009 încheiat cu Alpha Bank cu suma de 65.000.000 de lei, de la 35.000.000 de lei la 100.000.000 de lei”.

ceo_5

În aceeași zi, ședința AGA s-a ținut la București pentru că la Departamentul Juridic al Ministerului s-au semnat actele adiționale la contractul de credit încheiat cu Raiffeisen Bank. Este vorba despre majorarea  facilității de credit din contractul de credit cu suma de 120.000.000 de lei, de la 153.000.000 la 273.000.000 de lei.

ceo_6

Avea Morega dreptate?

Practic, CE Oltenia a cerut de la două bănci majorarea liniilor de credit cu 185.000.000 de lei. Nu se cunosc motivele pentru care compania a apelat la această variantă, dar Dan Ilie Morega declara în iulie că are o informație, pe surse, că s-ar fi apelat la credite pentru plata salariilor. „Vreau să cred că nu s-a apelat la credite, dar Ciurele, dacă aţi apelat la credite este un lucru negativ, ceea ce înseamnă că compania a luat-o la vale. Încet şi sigur. A lua credit de la bancă pentru salarii este o crimă din punctul meu de vedere. E clar că situaţia financiară se clatină şi nu se clatină uşor“, a menţionat Morega la acea vreme.

A doua zi, compania a dezmințit informația. “Complexul Energetic Oltenia nu a apelat la împrumuturi bancare pentru plata salariilor. Ultimul împrumut bancar accesat de CE Oltenia a fost cel din august 2012, pentru efectuarea unor investiţii de mediu la SE Rovinari. Afirmațiile care susțin ideea unui împrumut necesar plății drepturilor salariale reprezintă o dezinformare”, transmitea CE Oltenia. Mai mulţi directori din CE Oltenia l-au acuzat la acea vreme pe Dan Ilie Morega că vorbeşte ziua ce visează noaptea sau că este pe mână cu sindicalistul Marin Condescu.

Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: