Catrinoiu despre dosarul său penal: O înscenare!

Liderul ţărăniştilor gorjeni, Matei Catrinoiu, se declară nevinovat în dosarul în care procurorii l-au trimis în judecată şi în care este acuzat de delapidare, după ce ar fi luat bani din contul unei firme pe care o administra ca lichidator judiciar, bani pe care i-ar fi folosit în interes personal. „E o înscenare”, crede acesta, care spune că nu a încălcat legea şi care e convins că la instanţă va dovedi acest lucru.

Banii proveneau din vânzarea ilegală a unei barje pe care un rom din Meteor o luase pentru a o da la fier vechi. Acesta evaluase barja la circa 4 milioane de lei, iar Catrinoiu, conform procurorilor, a dat-o cu 40.000 de lei și cei mai mulţi bani i-a folosit în interes propriu, fără să îi justifice la firmă. „Domnul acela cu firma a murit de ceva vreme şi nu mai poate spune adevărul, dar la câte vapoare a vândut din România la fier vechi vă pot spune că Băsescu e mic copil. Barja aceea am valorificat-o pentru a face rost de bani cu care să îi administrez firma. Nu sunt vinovat şi veţi vedea acest lucru la instanţă. Nu ştiu cum s-a ajuns la cele acuzaţii, dar e o înscenare, asta e convingerea mea. De ce? Asta nu ştiu deocamdată!”, spune Catrinoiu.

În trecut acesta a fost implicat în realizarea unor autodenunțuri la DNA în urma cărora au ajuns în spatele gratiilor și fosta judecătoare Carmen Mladin, de la Craiova, dar și fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă. Întrebat dacă „serviciile” pe care le-a făcut la vremea respectivă serviciilor secrete implicate în ancheta respectivă ar putea să aibă legătură cu dosarul său și dacă s-a dorit scoaterea sa din scenă într-un mod nu tocmai plăcut, acesta a răspuns afirmativ, menționând „da, cred că da, dar e doar o părere a dumneavoastră”.

„Înscenare” ar putea să i se pară însă liderului ţărănist şi faptul că între declaraţia sa de avere şi cea a soţiei, care este magistrat la Judecătoria Târgu Jiu, acolo unde se judecă dosarul său, apar inadvertenţe în privinţa veniturilor. Astfel, în timp ce în declaraţia de avere din 2014 Paraschiva Catrinoiu precizează venituri ale soţului de 50.200 de lei, iar ale ei de 76.102 lei, Matei Catrinoiu menţionează în declaraţia de avere de la alegerile europarlamentare de anul trecut venituri ale sale de 110.000 lei, ale soţiei fiind de circa 70.000 de lei. Catrinoiu a candidat la europarlamentare, dar şi la alte funcţii de interes local, inclusiv la cea de preşedinte al Consiliului Județean, în 2012 el renunţând la campanie după ce a fost implicat în flagrantul ce a dus la arestarea judecătoarei Carmei Mladen.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: