Ce-aţi votat şi ce-aţi primit - lista scurtă a minciunilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se plânge zilnic că statul paralel vrea să-l aresteze ca să nu aplice programul de guvernare. Probabil că statul ăsta paralel are şi alte pârghii cu care împiedică guvernul PSD să îşi onoreze promisiunile electorale. Iată numai câteva dintre promisiunile uitate sau neonorate la timp:

- O nouă lege a pensiilor până cel târziu la 1 octombrie 2017 - promisiune mincinoasă.

- Eliminarea impozitului pe dividende de la 1 ianuarie 2018 - promisiune mincinoasă.

- Un nou statut al funcţionarului public până la 1 decembrie 2017 - promisiune mincinoasă.

- Noua lege a redevenţelor până la 1 decembrie 2017 - promisiune mincinoasă.

- Înfiinţarea departamentului de debirocratizare şi realizarea unui nomenclator al taxelor până la 1 martie 2017 - promisiune mincinoasă.

- Elaborarea în prima parte a anului 2017 a Codului Economic care va conţine Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală, Legea de Înfiinţare a Societăţilor Comerciale, Legea Evaziunii Fiscale şi toate celelalte legi cu caracter economic - promisiune mincinoasă.

- Acordarea de ajutoare de stat în valoare de 500 de milioane de euro pe an firmelor româneşti începând cu 1 martie 2017 - promisiune mincinoasă.

- TVA 0% pentru vânzarea de locuinţe, publicitate şi pentru materiile prime din agricultură - promisiune mincinoasă.

- Cinci mii de ambulanţe noi, pe o procedură de achiziţie care ar fi trebuit să înceapă la 1 aprilie 2017 - promisiune mincinoasă.

- Legea prevenţiei adoptată până la 1 aprilie 2017 - promisiune mincinoasă.

Lista ar fi mai lungă, dar cred că aţi prins deja ideea. Pesediştii încep şi ei să se prindă că trebuie să o lase mai moale cu minţitul. Parcă Lia Olguţa Vasilescu nu mai apare atât de des la televizor, să spună cu cât cresc pensiile şi salariile.

PSD a onorat unele promisiuni din programul de guvernare, dar prea puţin în raport cu aşteptările create. Dragnea nu şi-a pierdut încă electoratul câştigat în baza acestor promisiuni, dar fiecare zi care trece este în defavoarea lui.

Cred că nu ar fi rău să reţinem şi câteva dintre promisiunile Vioricăi Dăncilă, premierul nr. 3 al coaliţiei PSD - ALDE. Dăncilă a spus că face „în următorii ani” 350 de kilometri de autostradă şi 200 de kilometri de cale ferată. Şi salariul minim de 300 de euro în 2020. Cred că atunci oamenii vor vota în funcţie de ce au făcut politicienii, nu de ce vor promite.

Vizualizări: 671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: