Ce-au discutat sindicaliştii la Cap Aurora

Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie s-au reunit săptămâna trecută timp de patru zile în staţiunea Cap Aurora. Liderii formaţiunilor sindicale au participat atât la Consiliul de Coordonare al Federaţiei cât şi la Consiliul de Coordonare al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia. Despre ce s-a discutat aflăm de la Viorel Temelescu, vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO).

Care a fost principalul subiect de discuţie în cadrul întâlnirilor?

S-au discutat problemele legate de raportul de activitate al celor două organizaţii până la această dată. S-a discutat şi de strategia pentru perioada iulie-decembrie 2011. În cadrul acestei strategii, punctul cel mai important, care a fost discutat atât de reprezentanţii guvernului cât şi cu reprezentanţii noştri din Parlament, a fost problema constituirii CE Oltenia.

Ce concluzii s-au tras în ceea ce priveşte înfiinţarea acestui complex?

Este un program de activitate care va fi dus la îndeplinire împreună cu administraţiile din cele patru subunităţi care vor face parte din Complexul Energetic Oltenia împreună cu reprezentanţii ministerului care pe un program bine stabilit vor definitiva funcţionarea acestuia în maxim două-trei luni.

Care au fost discuţiile privind Strategia Energetică a României?

 „Este un program amplu, strategia care este practic parte integrantă a strategiei europene, favorizează Gorjul din punct de vedere al producţiei de cărbune şi energie iar constituirea complexului Oltenia va aduce Gorjul printre judeţele bogate din România.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: