Romanescu renunţă la prefectură pentru şefia PDL

Subprefectul Marcel Romanescu ar accepta un post de subsecretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru a reveni la Partidul Democrat Liberal. „Este posibil ca PDL să îşi dorească oameni credibili în campania electorală şi atunci este nevoie să fim deblocaţi din posturile care ne interzic implicarea politică”, a explicat Romanescu la un post local de radio. Revenirea lui Marcel Romanescu în PDL ar putea însemna tragerea lui Ruşeţ pe linie moartă de către cei care l-au inventat ca preşedinte de filială. Chiar dacă nu a confirmat o candidatură la şefia PDL Gorj, aceasta este destul de previzibilă.

Apele în PDL Gorj vor fi şi mai agitate dacă Marcel Romanescu va reveni în partid. Surse din partid vorbesc chiar despre o candidatură a acestuia la şefia filialei. Iar revenirea în lumea politică este chiar motivul pentru care subprefectul ar renunţa la actuala funcţie, pentru una de subsecretar de stat sau chiar de secretar de stat. Marcel Romanescu a declarat ieri că nu i s-a propus oficial o astfel de funcţie, dar a legat o astfel de posibilitate de revenirea sa în politică. „Este şi un pic de adevăr aici, dar nu pot să vă confirm, pentru că oficial nu am primit nicio propunere. Deocamdată totul este la nivel de zvon. S-a ajuns aici şi pentru că se ştie că am o relaţie foarte bună cu actualul ministru Igaş”, a spus Romanescu.

Subprefectul a recunoscut că îşi doreşte mai degrabă o carieră politică decât una administrativă. Romanescu a mai declarat că dacă i se va propune o funcţie în minister o va accepta.

Subprefectul 3 în 1

Marcel Romanescu a spus în cadrul aceluiaşi interviu că a preluat toate atribuţiile lui Horaţiu Gorun după desfiinţarea celui de-al doilea post de subprefect, făcând aluzie la faptul că prefectul Liviu Andrei nu şi-a luat nimic în plus. „Situaţia este destul de dificilă, au plecat 12 salariaţi de la prefectură. Asta este, trebuie să fiu 2 în 1 după reducerea unui post de subprefect, ba chiar 3 în 1 când prefectul este plecat cu treburi sau este în concediu”, a spus Romanescu.

“Din partea mea există disponibilitate pentru a mă angrena în astfel de activităţi în condiţiile în care ar fi vorba despre o cerinţă din partea MAI sau a partidului”

 Marcel Romanescu, subprefect de Gorj

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: