CE Oltenia modifică Actul Constitutiv al companiei. Vezi cum!

Fondul Proprietatea (FP) va fi subiectul unei şedinţe extraordinare a Adunării Generale a Acţionarilor din Complexul Energetic Oltenia, întâlnirea fiind programată pentru data de 18 martie, la Bucureşti. Potrivit ordinii de zi publicată în Monitorul Oficial, la şedinţa cu pricina se va supune votului acţionarilor eliminarea şi modificarea unui articol din Actul Constitutiv al companiei energetice, privitor la Fondul Proprietatea. Interesant este că directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat ieri că nu are cunoştinţă despre această hotărâre. „Nu ştiu despre ce modificare vorbiţi. Dacă îmi spuneţi mai multe...“, a explicat directorul.

Acţionarii CE Oltenia încearcă modificarea Actului Constitutiv al companiei pentru a elimina influenţa Fondului Proprietatea în procesul de transfer al acţiunilor, dar directorul Laurenţiu Ciurel spune că nu ştie despre această şedinţă AGA. Astfel de decizii trebuie luate cu o majoritate de 90% din voturi, ceea ce înseamnă că va trebui să voteze şi Fondul Proprietatea, deoarece statul are 77%, iar americanii de la fondul de investiţii 21,5%. Articolul 12, cel legat de transferul acţiunilor, va fi modificat în sensul că patru alineate vor fi scoase, iar al cincilea reformulat.

Vor fi eliminate articolele ce reglementează faptul că, în cazul în care Ministerul Economiei intenţionează să vândă o participaţie către altcineva decât Fondul Proprietatea, atunci Fondul va avea dreptul de a participa la această vânzare prin vânzarea unei părţi sau a tuturor acţiunilor sale aceluiaşi cumpărător şi în aceleaşi condiţii ca şi statul. Un alt articol spune că Ministerul va furniza o notificare scrisă către FP în termen de 5 zile lucrătoare de la data aprobării de către Guvern a strategiei de privatizare, prin care se aduce la cunoştinţă numele evaluatorului (care poate fi si consultantul), preţul propus de evaluator precum şi preţul de oferta aprobat in condiţiile legii.

Ca răspuns la această notificare, alineatul 12.5 spune că Fondul Proprietatea va notifica în scris, în zece zile, asupra intenţiei sale de a exercita „dreptul tag along“.

În final, AGA va reformula alineatul 12.1. „Acţionarii vor transfera acţiunile în conformitate cu dispoziţiile legale şi ale prezentului  articol 12“, în sensul că va tăia din propoziţie partea privind articolul 12.

ceo_mo_fp

LISTARE

Statul a aprobat anul trecut listarea la bursă a unui procent de 15,26%, prin aport de capital, 12% acţiunile Ministerului şi 3,26 acţiuni ale Fondului.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: