CE Oltenia nu a profitat de locul lăsat în piaţă de Nuclearelectrica

Termocentralele din Oltenia ar fi putut atinge recordul acestui an săptămâna trecută, când un grup de la Nuclearelectrica s-a defectat, ieşind din piaţă 700 MWh.

Complexul Oltenia, care lucra atunci cu opt grupuri, ar fi putut să pornească încă două. Dar, două din grupurile aflate în funcţiune s-au defectat în acelaşi timp, astfel că în piaţă au intrat hidrocarburile, grupurile pe gaze ajungând la producţii record de 1.700 MWh. Defecţiunea la Nuclearelectrica a fost remediată, astfel că grupul 2 a fost pornit sâmbătă, CE Oltenia abia având loc în piaţă cu şase grupuri.

Unitatea 2 de la Cernavodă, oprită lunea trecută în urma unei defecțiuni, a fost reconectată la sistemul energetic național sâmbătă dimineață, la ora 10.40, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica. „Deconectarea a avut loc din cauza declanșării unui transformator de alimentare servicii proprii, ca urmare a defectării unui releu din circuitul de protecție al acestuia”, se arată în comunicat.

Ei bine, deşi în acelaşi timp s-au defectat două grupuri de la CE Oltenia (unul la Turceni şi altul la Rovinari), compania nu a catadicsit să informeze opinia publică printr-un comunicat, ci doar a confirmat informaţia printr-un director, la cererea jurnaliştilor.

Cele două reactoare ale centralei de la Cernavodă, cu o putere de 700 de MW fiecare, asigură aproape 20% din producția de energie electrică a țării.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: