CE Oltenia nu are banii să plătească datoria la Nuclearelectrica

Complexul Energetic Oltenia a redeschis discuţiile privind problemele financiare ale companiei, chiar dacă livrează şi 2000 de MWh. În presa locală a apărut un articol potrivit căruia salariile minerilor şi energeticienilor vor fi întârziate câteva zile deoarece conturile companiei sunt blocate. Blocajul venea ca urmare a unui proces pierdut cu Nuclearelectrica şi în urma căruia trebuie să plătească 17 milioane de lei. Este vorba despre un proces dintre SE Craiova şi Nuclearelectrica pentru un contract de vânzare de energie. Tot vineri, Laurenţiu Ciurel a declarat la Radio Omega că situaţia s-a rezolvat, iar conturile au fost deblocate.

Cert este că administraţia CEO încearcă să acuze fosta conducere, adică pe Constantin Bălăşoiu, că ar fi ascuns această situaţie. Realitatea este cu totul alta pentru că la 31 decembrie 2012, CE Oltenia anunţa că au fost constituite provizioane pentru litigiul în valoare de 17.106.726 lei cu Nuclearelectrica pentru că pierduse procesul pe fond şi declarase recurs. Întrebarea este unde sunt banii din provizioane? Rămâne să aşteptăm publicarea bugetului rectificat al CE Oltenia pentru a aflarea adevărului. 

Mai mult, surse spun că problema Nuclearelectrica este soluţionată doar pe câteva zile, în sensul că CE Oltenia ar fi promis că va plăti. În aceste condiţii, blocarea conturilor companiei ar putea deveni o situaţie obişnuită în perioada viitoare.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: