CE Oltenia nu dezminte tăierile din 2014, Ruşeţ da!

Pandurul a solicitat, public, în ediţia de ieri, ca actuala conducere a CE Oltenia să spună care sunt măsurile de reducere din 2014 ce vor afecta cei 19.000 de salariaţi. Sursele din sindicat şi companie spun că reducerile vor fi drastice, inclusiv la transport şi bonificaţii. CE Oltenia nu a oferit un punct de vedere pe acest subiect, dar au dat declaraţii liderii de sindicat Constantin Creţan şi Ion Ruşeţ, care nu au auzit discuţiile pe tema reducerilor. Alţi sindicalişti au fost însă mai atenţi.

Surse sindicale au declarat pentru Pandurul că administraţia CE Oltenia a anunţat că în 2014 vor fi mari reduceri, inclusiv la transportul salariaţilor, prime şi facilităţi. Compania nu a oferit până acum un punct de vedere şi nici nu a fost nevoie, pentru că doi dintre liderii de sindicat din CEO, Ion Ruşeţ - Federaţia Naţională Mine Energie şi Constantin Creţan - reprezentant Federaţia Univers, au dezminţit informaţia. Ion Ruşeţ s-a arătat chiar deranjat de apariţia informaţiei. „Nu am purtat nicio discuţie pe această temă şi din punct de vedere al sindicatelor este inacceptabilă pierderea acestei facilităţi, care este transportul, cel puţin până la finalizarea contractului. Lucrurile sunt aruncate pe surse şi creează o stare de tensiune suplimentară în zonele minere şi energetice“, a declarat In Ruşeţ.

Reduceri de 240 de milioane de lei

Potrivit spuselor unui alt lider de sindicat, Marin Golea, conducerea CE Oltenia şi-a manifestat îngrijorarea faţă de încasările mici pe care le are compania. A vorbit despre vânzările de energie sub preţul de cost, ceea ce duce la aplicarea unor reduceri, în special la cheltuielile cu munca vie. A rezultat o gaură în buget de circa 240 de milioane de lei noi. Cât despre discuţiile de scoatere a transportului, Golea spune că nu a fost prima dată când a fost atins subiectul. „S-a discutat despre reduceri drastice, inclusiv transportul. Administraţia a mai avut această tentativă“, a explicat Golea. Administraţia CEO a propus şi altă dată, fie diminuarea numărului de kilometri pentru care se acordă gratuitate la transport, fie acordarea unei sume de bani cu care minerii să se descurce să ajungă la serviciu. Administraţia le-a mai transmis că la anul nu vor mai fi date nici bilete de tratament şi odihnă.

 „Astea sunt bârfe ale sindicaliştilor care şi-au pierdut facilităţile şi afacerile. Liderii sunt nemulţumiţi că nu mai sunt ce au fost şi îşi doresc o grevă. Avem un contract în derulare şi trebuie să-l respectăm. Nu se pune problema scoaterii transportului. Se pune problema plăţii transportului peste 60 km“.

Constantin Creţan, lider de sindicat

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: