CE Oltenia: Opt zile de concediu forţat de Paște

Angajații CE Oltenia vor intra, obligatoriu, în concediu de odihnă de Paște. Conducerea a anunțat printr-un comunicat de presă că în perioada 19 aprilie - 4 mai, minerii și energeticienii își vor lua, vrând-nevrând, opt zile din concediul de odihnă.

Minerii și energeticienii vor intra, forțat, în concediu de odihnă, de sărbătorile pascale. Compania subliniază că, în aceste condiții, aproape toți salariații vor primi o parte din prima de vacanță, în prima jumătate a anului. “Având în vedere decizia Directoratului prin care salariații care desfăşoară activitatea la program de zi vor efectua 8 zile din concediul de odihnă în perioada de întrerupere a activității, cu ocazia sărbătorilor de Paşte (19.04.2014 – 04.05.2014), marea majoritate a salariaților au posibilitatea de a încasa prima tranşă din prima de vacanţă, în prima jumătate a anului”, se arată într-un comunicat al companiei. Reamintim că Directoratul CE Oltenia a aprobat în data de 23 ianuarie ca prima de vacanță să fie acordată în tranșe. Măsura, a explicat conducerea, a fost luată ca urmare a faptului că Bugetul de Venituri și Cheltuieli pe 2014 nu este aprobat. „Directoratul CE Oltenia a decis acordarea unui avans din prima de vacanță pentru concediile de odihnă solicitate în perioada 01.01 - 30.06.2014. Prima transa va fi de 1.500 lei, după efectuarea a cel puțin 10 zile de concediu de odihnă, conform planificărilor aprobate cu respectarea HD nr.5/23.01.2014, în baza cererilor salariaților, în ordinea înregistrării acestora și în limita sumelor repartizate fiecărei subunități de către conducerea societăţii”, se arată în comunicatul CEO.

RETROACTIV

Ca aproape toate hotărârile Directoratului CE Oltenia, și aceasta se aplică retroactiv. Ea fost luată pe 23 ianuarie, dar se aplică de pe 1 ianuarie. Astfel, luna aceasta, persoane care au luat concediu înainte de 23 ianuarie și au primit toată prima de vacanță trebuie să dea jumătate din bani înapoi.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: