CE Oltenia răspunde în bătaie de joc la cererile de informaţii

Complexul Energetic Oltenia a arătat, încă o dată, lipsă de transparenţă, răspunzând laconic şi în bătaie de joc la o serie de întrebări adresate de Pandurul, în baza Legii 544/2001. La prima vedere s-ar părea că la solicitarea de informare publică a răspuns o persoană care habar nu are de ce se întâmplă în companie sau nu lucrează acolo. Răspunsurile sunt lipsite de orice informaţie, iar uneori se bat cap în cap cu afirmaţii ale directorilor din companie. Spre exemplu, directorul Laurenţiu Ciurel spunea că până pe 15 octombrie vor fi desemnate casele de avocatură cu care va lucra societatea, iar CEO informează cititorii Pandurul că procedura nu a fost lansată. Mai mult, CE Oltenia pare să nu aibă o situaţie a vânzărilor de energie. Redăm în continuare câteva din întrebările Pandurul şi răspunsurile CE Oltenia. (M.B.)

Reporter: Care este stadiul demersurilor pentru externalizarea celor două cariere, Husnicioara şi Berbeşti?

CE Oltenia: Externalizarea celor doua cariere a fost aprobată în Directoratul CE Oltenia, urmând a fi supusă aprobării şi în Consiliul de Supraveghere şi, mai apoi, în Adunarea Generală a Acţionarilor. Aprobarea de principiu nu-şi poate produce efecte fără acordul acţionarilor.

Rep.: Care este stadiul demersurilor pentru preluarea grupului pe gaz de la Brăila, în contul unor datorii ale Termoelectrica?

CEO: Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat preluarea grupului pe gaz de la Brăila.

Rep.: Referitor la intenţia companiei de a angaja case de avocatură pentru diverse speţe, care sunt casele de avocatură ce au răspuns invitaţiei CE Oltenia?

CEO: Nu a fost lansată procedura.

Rep.: Rectificarea bugetului a fost aprobată de Guvern? Care sunt veniturile şi cheltuielile estimate de companie în acest buget de venituri şi cheltuieli?

CEO: Rectificarea bugetului CE Oltenia nu a fost aprobată, până la această dată, de către Guvern.

Rep.: Care este situaţia privind vânzările de energie pentru anul 2014?

CEO: Situaţia contractelor încheiate pentru 2014 se găseşte pe site-ul OPCOM.

Rep.: Directoratul CE Oltenia a luat sau urmează să ia o decizie referitoare la TESA şi care este aceasta?

CEO: Măsurile întreprinse în lunile aprilie-mai au fost prezentate pe larg la acel moment. Daca vor fi necesare şi alte măsuri, acestea vor fi făcute publice după ce vor exista hotărâri ale Directoratului CE Oltenia, în acest sens.

Rep.:  Care sunt noutăţile în ceea ce priveşte proiectul cu chinezii, pentru realizarea unui grup la Rovinari? Aţi stabilit vreun termen pentru negocierile pe marginea doleanţelor lor? 

CEO: Conform contractului semnat în martie 2013, consultantul CSEPDI (Central Southern China Electric Power Design Institute) urmează să finalizeze partea tehnică a studiului de prefezabilitate. Pentru partea economică încă se mai colectează date de la diferiţi parteneri din România. S-a pregătit contractul (versiunea Huadian) ce urmează a fi semnat cu consultantul roman, respectiv  I.S.P.E  S.A. Bucureşti. Pentru amplasarea noului grup energetic sunt in analiza două variante.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: