CE Oltenia se judecă cu Garda de Mediu Gorj

Complexul Energetic Oltenia a contestat în instanţă o amendă aplicată de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj în primăvara acestui an. Compania a fost sancţionată la acea vreme cu câteva zeci de mii de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor la Cariera Roşia.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o amendă de 40.000 lei Complexului Energetic Oltenia după ce în luna mai a acestui an au efectuat un control la depozitul de cărbune al Carierei Roşia unde au constatat nereguli în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor. În fapt, comisarii de mediu au găsit în perimetrul depozitului mai multe grămezi cu deşeuri menajere. Dacă administraţia complexului plătea imediat amenda trebuia să achite numai circa 5000 lei. Numai că CE Oltenia a contestat în instanţă amenda aplicată de comisari. Garda de Mediu Gorj a câştigat procesul la Judecătoria Târgu Jiu, iar CE Oltenia a recurat soluţia dată de magistraţi. Acum dosarul se judecă la Tribunalul Gorj. Încă nu a fost dat un termen de judecată în caz.  

Garda de Mediu Gorj a mai aplicat astfel de amenzi şi în 2011, tot pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor, la carierele Pinoasa şi Peşteana din cadrul CE Oltenia.  

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: