Ce salarii au medicii gorjeni după ultima majorare

Medicii şi asistenţii de la Spitalul Judeţean Gorj au salarii decente, care nu mai justifică eventualele atenţii din partea pacienţilor. Potrivit declaraţiilor afişate pe site-ul unităţii spitaliceşti, în luna octombrie a acestui an cheltuielile cu salariile angajaţilor au atins suma de 3.171.125 lei.

Majorările salariale aplicate personalului din sistemul medical au făcut ca veniturile medicilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu să crească. Astfel, în luna octombrie a acestui an, cel mai mare salariu încasat la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost de 15.439 lei şi a fost încasat de şeful secţiei Chirurgie Generală 1. Un salariu de 14.548 lei a încasat şi un medic primar pe secţia Chirurgie Generală II. Potrivit declaraţiilor afişate pe site, cele mai mari salarii încasate în luna octombrie sunt cele ale medicilor chirurgi.

Un salariu bun a încasat şi şeful Serviciului Anatomie Patologică, respectiv 13.371 lei. Medicii de la Serviciul de Medicină Legală din cadrul spitalului au încasat pe octombrie salarii cuprinse între 13.857 lei şi 9.715 lei. Veniturile salariale ale celorlalţi şefi de secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu nu sunt mai mici de 4.000 de lei, iar asistentele principale au salarii cuprinse între 2.500 şi chiar 3.500 de lei. Destul de bine câştigă şi infirmierele care nu au salarii mai mici de 1.000 de lei, unele salarii ajungând chiar la 2.000 de lei lunar. Cele mai mici salarii sunt încasate de îngrijitoare şi brancardieri, între 1.000 şi 1.200 de lei lunar.

Nici echipa de management a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu nu se poate plânge de bani. Managerul Tiberiu Tătaru a încasat în luna octombrie un salariu de 9.141 lei, directorul financiar-contabil a încasat 7.008 lei, directorul medical a încasat 7.612 lei, iar directorul de îngrijiri a avut un salariu de 5.033 lei. Salariile par să fi crescut semnificativ în sănătate dacă luăm în calcul că, în luna ianuarie a acestuia an, managerul Tătaru a încasat un salariu net de 6.608 lei, iar salariile medicilor nu treceau de 7.000 de lei.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: