Ce spune conducerea CE Oltenia despre salariile sindicaliştilor

Pandurul a adresat conducerii Complexului Energetic Oltenia mai multe întrebări legate de salarizarea inspectorilor sociali. Problema tăierii sau nu a salariilor sindicaliştilor nu este nici acum clară, şi nici compania nu dezleagă misterul. Ba din contră. Nu aflăm dacă salariile au fost tăiate din aprilie sau din mai, care este cuantumul lefii sindicaliştilor şi cine stabileşte cât încasează aceştia pe lună.

Liderii de sindicat declară că salariile lor sunt în jur de 10.000 de lei şi că acestea nu au fost tăiate în aprilie aşa cum s-a întâmplat în cazul altor salariaţi. Pe de altă parte, directorul general Laurenţiu Ciurel spunea în conferinţă de presă că salariile acestora au fost înjumătăţite, ajungând la 4-5.000 de lei pe lună, acesta fiind motivul protestelor.

Am vrut să aflăm cum stau lucrurile şi am întrebat dacă salariile inspectorilor sociali au fost reduse în aprilie 2013. Răspunsul primit de la CE Oltenia: „Salariile asociate posturilor de inspector social au fost aprobate în şedinţa Directoratului din 23.04.2013 cu aplicabilitate de la 1.05.2013. Este de menţionat faptul că organizaţiile sindicale au transmis cu întârziere nominalizarea celor care urmează să ocupe posturile respective (2.04.2013, 18.04.2013) revenind ulterior în mod repetat pentru corectarea listelor iniţiale”.

Răspunsuri şi nu prea

Am solicitat de asemenea enumerarea salariile nete ale liderilor de sindicat în martie, aprilie şi mai 2013, precum şi sublinierea reducerile efectuate, dar, potrivit CEO, conform legislaţiei muncii salariul este confidenţial.

Mai mult, întrebând care este baza legală prin care au fost stabilite salariile inspectorilor sociali am aflat că: „Nivelul de salarizare al posturilor de inspector general a fost stabilit după complexitatea muncii, nivelul de cunoştinţe necesar, importanţa postului şi contribuţia sa la realizarea obiectivelor societăţii. Evaluarea după aceste criterii a fost corelată cu a celorlalte posturi din unitate“.

Am solicitat şi baza legală pentru micşorarea salariilor acestora, în cazul în care s-a făcut. Răspuns: „Fiecare inspector social va avea salariul aferent postului pe care-l ocupă“.

Pandurul a solicitat şi un punct de vedere privind acordul prezentat de sindicate, încheiat între Laurenţiu Ciurel şi Marin Condescu în data de 6 martie 2013, prin care compania se obliga să susţină cheltuielile liderilor de sindicat. „Deciziile, în sistemul de administrare dualist, se iau în Directoratul societăţii. Directorul general executiv Laurenţiu Ciurel a avizat propunerile dlui preşedinte FNME Marin Condescu şi le-a propus aprobării Directoratului, organul de conducere al unităţii, care le-a respins. În consecinţă nu se poate reţine existenţa unui acord instituţional între Societatea Complexul Energetic Oltenia şi FNME în sensul sugerat de dvs.“, transmite compania.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: