Ce spunea CEO despre Peşteana înainte să decidă închiderea

CE Oltenia va discuta cu acţionarii, în data de 24 aprilie, programul de restructurare al companiei. Deocamdată, conducerea a anunţat că vor fi închise două grupuri de la Turceni, două de la Brăila, perimetrul Seciurile şi Cariera Peşteana Sud.

Dezbaterea a fost mai ales pe închiderea Carierei Peşteana Sud, care nu are cele mai proaste rezultate din companie. Informaţia privind închiderea carierei a mai apărut şi altă dată în presă, dar atunci a fost dezminţită de CE Oltenia. Drept argumente au fost rezervele de peste 15 ani, deţinerea unor capacităţi de depozitare şi mai ales faptul că nu sunt probleme cu exproprierile. „CE Oltenia dezminte informaţia privind închiderea Carierei Peşteana.  La producţia actuala, cariera deţine rezerve pentru încă 15 ani, are o dotare cu utilaje si echipamente cu vechime relativ redusă, deţine capacităţi mari pentru depozitarea cărbunelui extras, iar accesul la calea ferata îi conferă avantajul posibilităţii plierii livrărilor de cărbune la solicitările mai multor producători de energie (Turceni, Craiova II, Işalniţa şi alte CET-uri din tara). În această zonă nu exista probleme cu exproprierile pentru crearea frontului de lucru“, transmitea CEO într-un comunicat din 19 mai 2014, acum aproape un an. „Menţionăm că pentru închiderea unei cariere sunt necesare măsuri ce implica aprobări si termene de realizare îndelungate si respectarea unui anumit program de implementare, cu derulare pe mai mulţi ani“, mai spunea CEO acum un an.

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, susţine şi acum că Peşteana Sud nu se închide, doar intră în conservare: „Apăruse zvonul că se închide Peşteana Sud şi că pleacă 240 de oameni, lucru care într-adevăr era la nivel de zvon. S-a dus conducerea Complexului acolo, s-a spus că este o locaţie care se închide pentru că are costuri foarte mari, dar nu pleacă nici un om acasă. Ei zic că această carieră intră în conservare. Sunt perimetre, dar asta o să spună specialiştii, ale căror rezerve conservate pot fi redeschise”. (M.B.)

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: