Ce ţări angajează gorjeni în această perioadă

Peste 100 de locuri de muncă sunt disponibile pentru gorjenii care vara aceasta doresc să muncească în străinătate. În această perioadă au nevoie de forţă de muncă românească angajatori din nouă ţări precum Germania, Olanda, Suedia, Danemarca sau Estonia. Posturile oferite de aceştia sunt diverse, de la muncitori în domeniul construcţiilor sau forestier până la ingineri şi manageri de hotel.

Cele mai recente locuri de muncă vin din partea nemţilor care caută în această perioadă patru angajaţi care să ocupe unul dintre posturile de operator maşini plastice la o societate producătoare de ustensile din medicale din regiunea Bavaria din Nord. Cei care vor să aplice pentru acest job trebuie să cunoască limba germană la nivel mediu-avansat şi să aibă calificare în domeniul maselor plastice. Se oferă salariu lunar, la care se adaugă prime de schimb şi prime de lucru, precum şi ajutor în găsirea unui spaţiu de cazare.

Angajări fac în această perioadă şi norvegienii care au nevoie de muncitori şi inginer în construcţii, dar şi de un manager de hotel. “Norvegia oferă locuri de muncă vacante pentru muncitori în construcţii, cu un salariu de 21-28 euro brut/oră, inginer construcţii civile, cu un salariu de 28-35 euro brut/oră, excavatorist, cu un salariu de 21-28 euro brut/oră, manager hotel, cu un salariu de 4375-5300 euro brut/lună. Se cere calificare, experienţă şi cunoştinţe de limba engleză. Pentru postul de manager hotel se solicită cunoştinţe şi experienţă în management, în special financiar şi marketing”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Austriecii caută personal pentru amenajarea pădurilor

Pe de altă parte, austriecii caută să angajeze 10 muncitori în domeniul forestier pentru tăierea ierbii sau amenajarea de păduri în Austria şi Germania. Se oferă un salariu de 1300 euro net pe lună, cazare, echipament, accesorii de lucru dar şi autoturism pentru deplasări (inclusiv combustibil şi service). Contractul este pe o perioadă de şase luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 3 luni. Se cere cunoaşterea limbii germane la nivel mediu-avansat. Cei interesaţi pot depune CV-ul în limba germană, la adresa de email: [email protected]. Data limită de aplicare pentru aceste job-uri este 15 august.

Angajatorii din Estonia caută tineri români pentru a lucra ca ospătar/chelner. Salariul este de 500 euro net/lună, care poate fi majorat cu 10 % după primele două luni. Se cer cunoştinţe bune de limba engleză, experienţă minimă. Suedezii au nevoie de un tehnician în industria laptelui. Se solicită studii superioare, iar contractul este pe durată nedeterminată.

Cei care sunt interesaţi de unul dintre job-uri pot solicita mai multe informaţii consilierilor pe programul Eures din cadrul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: