Ce taxe de păşunat vor plăti crescătorii de animale din Târgu Jiu

Administraţia locală din Târgu Jiu a stabilit taxele de păşunat pentru fermierii care vor să-şi ducă la păscut animalele pe păşunile aflate în proprietatea statului. Consiliul Local Târgu Jiu a stabilit că perioada de păşunat să fie între 1 aprilie şi 30 septembrie.

Astfel, pentru bovine şi cabaline adulte a fost stabilită o taxă de 30 lei/cap de animal, pentru bovine şi cabaline tinere de 15 lei/cap/animal, ovine şi caprine adulte de 10 lei/cap/animal, iar pentru ovine şi caprine tinere de 5 lei/cap/animal. Municipiul Târgu Jiu deţine în proprietate o suprafaţă de aproximativ 433 de hectare de păşune în islazurile aflate pe raza localităţilor componente Preajba, Ursaţi-Polata, Drăgoeni şi Vădeni-Iezureni.    

Sumele atrase din taxele de păşunat vor fi folosite pentru lucrări de întreţinere a păşunilor şi achiziţionarea de îngrăşăminte.

Municipalitatea a mai stabilit ca animalele să fie scoase pe păşune numai după ce fermierii vor achita taxa de păşunat aferentă numărului şi categoriei de animale. De asemenea, este interzis accesul pe păşuni al porcilor şi păsărilor de curte. Crescătorii de animale care nu achită taxa de păşunat şi îşi duc animalele pe păşunile municipiului Târgu Jiu vor plăti o taxă egală cu dublul taxei de păşunat. La nivelul municipiului Târgu Jiu, în 2017, figurau în registrul agricol 1000 de bovine şi alte peste 8500 de ovine şi caprine.

Pentru că suprafaţa necesară pentru păşunatul animalelor deţinute de târgujieni este mai mare decât suprafaţa pe care primăria o are disponibilă, administraţia locală a interzis aducerea pe păşune a animalelor din alte localităţi.  

Vizualizări: 394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: