Ce vede Ruşeţ când se uită în oglindă

Sute de angajaţi din Complexul Energetic Oltenia au fost ameninţaţi până acum că, dacă nu se înscriu în sindicatul lui Ruşeţ, vor fi mutaţi la alte locuri de muncă, iar în viitorul apropiat vor fi puşi pe liber. Ameninţări transmise de tot felul de directori şi directoraşi, care la rândul lor au primit ordin de sus să sprijine sindicatul celor care se vor face preş în faţa administraţiei. Este pentru prima dată când aud că directorii fac presiuni asupra salariaţilor pentru a se înscrie într-un anume sindicat şi, culmea, liderilor salariaţilor ameninţaţi nu le este ruşine. Ruşine pentru că în loc să-şi apere salariaţii, îşi ridică sindicatul de carton prin ameninţările directorilor asupra salariaţilor.

Noul sindicat este condus de lideri vechi. Lideri care au făcut parte din Federaţia Naţională Mine Energie, unde au trăit cu lapte şi miere. Au plecat şi au acum tupeul să spună că doar ceilalţi au avut privilegii, salarii mari, maşini, deconturi. Toţi au avut, toţi au exagerat, dar nu toţi în aceeaşi măsură. În timp ce prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ pleca acasă cu sute de milioane de lei vechi pe lună, vicepreşedintele Dan Pârvulescu pleca acasă cu vreo 45 de milioane. Ambii au avut salarii bune, nu? Greşit. Pârvulescu a avut un salariu bun, Ruşeţ a avut salariu nesimţit. Şi, ce să vezi! Ruşeţ are tupeul să spună zilnic, la televizor, că cei rămaşi în FNME nu s-au putut desprinde de privilegii. El, care a plecat din FNME fix când s-au terminat banii. El, care speră că după ce i-a făcut jocul lui Ciurel, va primi la noul sindicat cotizaţiile în cont şi un salariu baban, cum nu mai putea avea la federaţie. Ce dacă pentru asta trebuie să facă jocuri prin care să blocheze negocierile sindicatelor cu administraţia CE Oltenia? Ce dacă pierd 19.000 de oameni? Important este să se pună el la adăpost.

Până la urmă, Ruşeţ nu este o specie neobişnuită pentru zilele noastre, în care mulţi şi-ar sacrifica aproapele pentru binele personal. Că Ruşeţ se uită în oglindă şi se admiră cât e de şmecher, pot să accept. Ţine de caracter. Sau de lipsa lui. Sper însă ca, din cei 19.000 de salariaţi, măcar unul pe zi să-i spună adevărul despre el.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: