Ce viteză avea bolovanul care a omorât-o pe mama surorilor Gabor

Un expert de la Universitatea din Petroşani, însoţit de poliţişti criminalişti, a mers ieri la Polovragi, pentru a afla circumstanţele în care a murit săptămâna trecută Veronica Bulai, mama surorilor Gabor. Femeia a fost lovită în cap de o rocă desprinsă din stâncă şi a murit pe loc. Primele concluzii sunt acelea că tragedia s-ar putea repeta oricând.

Victor Arad, expert angajat al Universităţii din Petroşani, a fost ieri la Polovragi, lângă peştera în faţa căreia a murit Veronica Bulai. Expertul a venit la solicitarea criminaliştilor, care au dorit să afle cum s-a produs tragedia. Din măsurătorile făcute de expert a rezultat că piatra a lovit victima cu o viteză de 700 de metri pe secundă.

Cel mai grav este însă un alt aspect. Rezistenţa rocilor de pe Cheile Olteţului este una extrem de scăzută, de sute de ori mai mică decât ar fi normal, după cum a precizat expertul. Cauzele ar fi umiditatea şi variaţiile de temperatură din zonă, care au scăzut rezistenţa rocii. În aceste condiţii, expertul a recomandat ca versantul să fie protejat cu plasă de sârmă, în caz contrar tragedia putându-se repeta oricând. O concluzie finală a expertului va fi însă comunicată autorităţilor locale săptămâna viitoare. Până atunci, turiştii se plimbă nestingheriţi prin zona periculoasă, deoarece nu au fost impuse restricţii de circulaţie.

Mama Monicăi Gabor se afla în excursie, cu un grup de 17 turişti, din Bacău. La un moment dat, femeia de 52 de ani a coborât din microbuz pentru a-şi face o fotografie lângă Peştera Polovragi, dar a fost lovită în cap de o piatră de şapte kilograme, desprinsă de pe versant. Decesul s-a produs pe loc.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: