Cea mai importantă victorie pentru baschetbaliştii CSM Târgu Jiu

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu s-a impus luni în meciul cu CSM Sighet, una dintre cele mai importante partide din acest an. Acesta a fost primul meci disputat de baschetbaliştii gorjeni în faţa propriilor suporteri în 2020, iar victoria în faţa echipei din Sighet este considerată foarte importantă pentru menţinerea în Liga Naţională.

Baschetbaliştii de la CSM s-au impus în etapa a 13-a a Ligii Naționale de baschet masculin în faţa formaţiei CSM Sighet, scor 93 – 77, în primul meci oficial din 2020 susţinut în faţa propriilor suporteri. Acesta este al patrulea succes în Liga Naţională de baschet, Grupa valorică B pentru echipa locală de baschet care avea nevoie neapărat de o victorie pentru a spera la îndeplinirea obiectivului.

Gorjenii au învins CSM Sighetu Marmaţiei, scor 93-77, după un joc pe care l-au dominat oaspeţii în prima sa parte. Primul sfert a fost al celor de  la Sighet, scor 18 – 21, dar jucătorii lui Claudiu Alionescu au revenit în joc şi au câştigat următoarele două sferturi, scor 31 - 21, 25 – 16

Alin Borşa a fost printre cei mai buni jucători, reuşind  21 de puncte şi 13 recuperări, iar Camil Berculescu a reuşit 19 puncte. La acest meci a debutat pentru CSM şi americanul Darrien McClain care a reuşit 16 puncte.

Antrenorul Claudiu Alionescu a declarat că echipa sa a reuşit o dublă victorie la acest meci în faţa unei contracandidate la menţinerea în Liga Naţională: “Este o victorie dublă, pentru că Sighetul este o contracandidată a noastră la menţinerea în prima ligă, iar succesul ne propulsează o poziţie în faţa lor în clasament. În plus, am reuşit să remontăm diferenţa de 7 puncte la care am pierdut acolo. Astfel, în caz de egalitate, o să fim peste ei. Campionatul este încă lung. Urmează faza a doua, urmează play-out-ul în care orice se poate schimba. Ne vom bucura o seară, însă apoi vom intra din nou în sală şi o să pregătim meciul cu Voluntari aşa cum trebuie”.

La acest meci Alionescu nu a putut conta pe cei doi jucători de origine sârbă din lot, Jovan Djurasevic şi Stefan Andrejevic. Djurasevic nu a  reuşit încă  prelungirea vizei de şedere în România iar Andrejevic, deşi a revenit la echipă, este în perioada de recuperare după o operaţie suferită la mână.

Vizualizări: 552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: