Ceartă în direct între sindicaliști: Ai fost fecioara aia neprihănită! Eu nu fumez pipa cu Boza, mă!

Scandal între doi sindicaliști, în direct la un post de televiziune! Gabriel Căldărușe și Dumitru Pârvulescu au avut un schimb dur de replici, acuzându-se reciproc că „au pus umărul” la divizarea mișcării sindicale. „Eu nu merg să fumez pipa cu Boza cum fumează alții, mă!”, i-a reproșat, la final, Pârvulescu lui Căldărușe.

Dialogul dur dintre cei doi a început, la Tele3, după ce președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, le-a reproșat colegilor sindicaliști că nu sunt uniți și au contribuit la divizarea mișcării sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Iritat de comentariile lui Pârvulescu, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, direct vizat de afirmațiile lui Pârvulescu, a intervenit telefonic și i-a reproșat colegului său din FNME că sindicatul său este de vină că minerii și energeticienii nu sunt uniți.

“Datorită dumnealor s-a divizat mișcarea sindicală. S-a uitat de zecile de milioane de euro de la Pandurii, s-a uitat de zecile de milioane de euro afaceri de-ale sindicatelor. S-a uitat de facilitățile datorate UACC. Nu aș vrea să ne ducem în trecut, dar văd că vorbim de niște lucruri fără să ne aducem aminte de greșelile trecutului. Unii persistă să spună că ce minunat era sindicatul în perioada respectivă fără să spună că ajunsese decât o sinecură pentru unii lideri”, a fost declarația lui Căldărușe.

De partea cealaltă, Pârvulescu abia l-a lăsat să vorbească pe interlocutorul său. „Tu ai fost fecioara aia neprihănită! Din mișcarea sindicală ai făcut parte și tu. Din sistemul care a spart mișcarea sindicală ați făcut parte mulți. Cei care ați spart mișcarea sindicală, și nu mă refer numai la tine, au fost super-baronii mișcării sindicale”, a reacționat Dumitru Pârvulescu.

„Niciodată, nu m-am considerat un sfânt, dar în comparație cu mulți alții, eu mă consider un tip corect. Cred că nu era conferință la care participam să nu avem puncte de vedere critice”, i-a răspuns Căldărușe.

Cei doi au continuat „contrele” și s-au acuzat reciproc de manipulare. „După 2014, cine era împotriva celui care dictase curentul sindical trebuia să dispară. Asta e diferența între cele două epoci”, a adăugat Pârvulescu. „Înseamnă că iar începi să păcălești și să nu spui adevărul. Ai memoria foarte scurtă”, i-a răspuns liderul SMEO.

În discuția acidă a fost adus și managerul companiei, Sorin Boza. „Eu nu merg să fumez pipa cu Boza cum fumează alții, mă!”, i-a spus Pârvulescu lui Căldărușe.

„Numai pipa păcii ai fumat-o”, a fost răspunsul acestuia din urmă. „Am încercat să fumez pipa păcii cu voi până mi-am dat seama de mizeriile pe care le faceți! Asta a fost problema!”, a încheiat dialogul președintele FNME.

Vizualizări: 3,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: