Cel mai inteligent cedează

Am vizionat conferința de presă de joi a primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și nu mi-a venit să cred ce-mi auzeau urechile. Primarul se răstea la o jurnalistă de la TV Sud la modul: Dvs. nu vă răspund la nicio întrebare. Sunteți un post pesedist și nu vă răspund. Nu vreau să vă răspund. Cine v-a pus să îmi puneți întrebarea asta?

Vă spun sincer, nu am mai auzit așa ceva la Târgu Jiu din epoca Năstase. În anul 2019, într-o conferință de presă, un primar liberal să spună că unui ziarist îi răspund și altuia nu este inacceptabil.

Înțeleg că primarul Marcel Romanescu se simte atacat pe nedrept de TV Sud. Îmi aduc aminte de niște știri false din campania electorală, dar în ultima vreme nu mi-a atras nimic atenția. Mi se par cel mult niște șicane, chiar dacă se doresc a fi atacuri. Dar, să zicem că Romanescu ar fi ținta unui atac. Asta nu îi dă dreptul să aleagă într-o conferință de presă la care întrebări răspunde și la care nu. Există pârghii legale, există un Consiliu Național al Audiovizualului care poate sancționa derapajele, dacă acestea sunt reale. Există posibilitatea acționării în instanță, există dreptul la replică.

Romanescu le-a transmis celor de la TV Sud că se va comporta cu ei așa cum a făcut-o Traian Băsescu cu Antena 3. Situațiile nu sunt nici pe departe comparabile, pentru că la Antena 3 a fost măcel, nu pișcăturile de care are parte Romanescu la TV Sud. Dar, l-aș întreba pe Marcel Romanescu, i se pare că Băsescu a câștigat războiul cu presa? Știe pe cineva care a ieșit câștigat prin întreținerea unui război cu presa? Și l-aș mai întreba ceva. Cum i se păreau atitudinile lui Dragnea față de reporterii de la Digi 24 și Realitatea TV, cu tot felul de ironii de genul: cine vă scrie întrebările? Dintr-o astfel de categorie de politicieni vrea să facă parte?

În 2017, o grămadă de cunoscuți de-ai mei l-au votat pe Marcel Romanescu. Îmi place să întreb oamenii de ce aleg un candidat sau altul, iar în cazul lui Romanescu aproape toți mi-au spus că are bun simț sau că este un tip elegant. De ceva vreme joacă un rol, vorbește mai apăsat, pe un ton mai ridicat. Rămâne de văzut dacă va avea sau nu de câștigat din asta, dar eu cred că nu.

În altă ordine de idei, Marcel Romanescu mai întreține un conflict, pe acela cu Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj. Romanescu are dreptate când spune că PNL a făcut blat cu PSD în 2016 la Târgu Jiu. Din păcate nu a spus-o atunci, când s-a aliniat alături de alții care au fost dați la o parte în spatele candidatului Lupulescu, scos din joben de Vîlceanu și Barbu. Adevărurile nespuse la timp costă, dar tot e bine că a spus mai târziu ce avea pe suflet. Dar, face asta de aproape doi ani, ne tot spune de blatul PNL cu PSD și este greu de înțeles ce urmărește. Dacă a vrut să se știe adevărul, este ok, l-am aflat cu toții. Dacă vrea ca astfel de blaturi să nu mai aibă loc, nu e cazul să ne reamintească zilnic ce a fost, dar pe viitor să spună adevărul atunci când se mai poate face ceva. Dacă vrea să îi ia locul lui Vîlceanu, cred că doi ani de șicane reciproce au fost de ajuns. Să îl provoace la un congres și să îl bată în alegeri. Dacă vrea să slăbească PNL prin întreținerea unei dispute cu Vîlceanu, în ideea că pleacă la alt partid... cred că e clar deja că niciun alt partid nu l-ar avantaja mai mult. Dacă doar are o frustrare pe care nu o poate depăși... nu e în regulă. Un război continuu în interiorul PNL nu face bine partidului și mai e și vorba aia: cel mai inteligent cedează.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: