Centrală de peste nouă miliarde, dată de pomană

Primăria Târgu Cărbuneşti face donaţii Consiliului Judeţean Gorj. Instituţia a primit cu titlu gratuit o centrală termică ce acoperea întreg oraşul Târgu Cărbuneşt. Valoarea acesteia depăşeşte nouă miliarde de lei vechi. Interesant este că centrala a fost achiziţionată cu fonduri europene.

Centrala a fost achiziţionată de primăria Târgu Cărbuneşti în 2003 prin fonduri europene nerambursabile. Aceasta are o capacitate foarte mare, într-o vreme încălzind tot oraşul. Cu timpul oamenii şi-au pus centrale de apartament şi au renunţat să o mai folosească. De mai multe ori a fost scoasă la licitaţie, fiind estimată la o valoare de peste 9 miliarde de lei vechi. Nu a fost valorificată, iar la sfârşitul lunii martie autorităţile locale au acordat-o cu titlu gratuit Consiliului Judeţean Gorj. „Au încredinţat centrala cu titlu gratuit Consiliului Judeţean Gorj. Nu e nicio problemă, la spital era nevoie, întotdeauna când este vorba despre aşa ceva nu cred că s-ar găsi cineva care să spună nu. Dar sunt patru cazane care ar fi deservit un oraş întreg. Ce vor face cu toate patru, că unul ar fi fost suficient. Este afacerea lui Ion Călinoiu şi a lui Mazilu, e cât se poate de clar”, susţine Ion Fugaru, fostul viceprimar al oraşului.

Primarul Mazilu spune că centrala a fost cea mai proastă achiziţie. „A fost cea mai proastă achiziţie pe care am fi putut-o face. Am cumpărat-o, iar când să o instalăm nu a mai fost nevoie pentru că oamenii au preferat să-şi pună centrale de apartamente. Decât să stea pe acolo degeaba să intervină şi uzura nefolosirii, am zis să le-o dăm lor la spital. Vedeţi ce foame e la spital, dacă am putut să-i ajutăm de ce să nu o facem. Am încercat să o scoatem la licitaţie de nu ştiu câte ori şi nu s-a oferit nimic pe ea. Nu am făcut nicio ilegalitate, deoarece există cadru legislativ care permitea transferul de bunuri între autorităţile publice locale”, susţine Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: