Centru de zi pentru copiii cu probleme de la Sadu

Un număr de 15 copii din Bumbești Jiu aflați în situație de risc de abandon școlar, cu probleme sociale sau care au fost lăsați în urmă de părinții plecați peste hotare pentru a le face un trai mai bun, vor fi îndrumați în curând de educatorii și întreg personalul de la noul centru de îngrijiri de zi pentru copii, ridicat de primărie în localitate. Centrul va fi pus în funcțiune spre sfârșitul acestei săptămâni.

Lucrările de construcție și amenajare la centrul de zi pentru copiii aflați în grad de risc au fost finalizate acum mai bine de un an. De atunci, primăria a făcut angajările necesare pentru punerea în funcțiune a acestei unități destinată copiilor cu probleme din oraș. Centrul de îngrijire a fost realizat într-un corp de clădire al unei școli din centrul civic al orașului. Clădirea a fost amenajată corespunzător cu fonduri europene. Cadrele specializate, educatorii și asistenții sociali din cadrul unității, vor oferi sprijin copiilor aflați în dificultate de pe raza orașului, după finalizarea orelor. "Începe activitatea la centrul de zi pentru copiii aflați în grad de risc. Sunt identificați copiii, se lucrează la anchetele sociale. Până luni cred că sunt gata. Este în subordinea primăriei", a declarat Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești Jiu.
Copiii vor beneficia de cele mai bune condiții pentru desfășurarea activităților în cadrul acestui centru. Aici vor primi o masă, iar sub îndrumarea cadrelor și a unui psiholog își vor continua activitatea încă 4 ore după finalizarea cursurilor.

Galerie foto



Vizualizări: 1,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: