Primii gorjeni care şi-au cumpărat vechime în muncă. Legea expiră în aprilie!

Un număr de 12 gorjeni au încheiat deja contracte cu Casa Județeană de Pensii Gorj pentru a cumpăra vechime în muncă. Oamenii s-au adresat instituţiei și au cumpărat perioade diferite de timp, puțini fiind cei care au cumpărat vechime neîntrerupă.

”Sunt 12 gorjeni care au încheiat contract cu Casa Județeană de Pensii Gorj pentru cumpărarea vechimii în muncă în scopul de a putea ieși la pensie. Mulţi dintre gorjeni au cumpărat vechime intercalată, în sensul că au cumpărat perioadele care le lipseau. Sumele diferă în funcţie de perioada cumpărată şi de perioada localizată în timp. Într-un fel costă lunile din anul 2012, în alt fel costă lunile din 2015. La asta se adaugă şi inflaţia din anul respectiv”, a declarat Ioana Talău, directorul Casei Judeţene de Pensii Gorj.

De menţionat ar mai fi faptul că nu toţi cei 12 gorjeni care au apelat deja la această lege sunt persoane care se apropie de vârsta de pensionare. Mulţi dintre ei sunt mai tineri de atât, dar vor să-şi asigure pentru mai târziu dreptul la pensie. De asemenea, solicitanţii nu sunt întotdeauna şi beneficiarii, în sensul că gorjenii își pot împuternici prin procură rudele să încheie contract cu Casa de Pensii, dacă ei nu se află în ţară sau au alte probleme. ”Trebuie să menţionez că s-au prezentat până acum persoane care nu se apropie neapărat de vârsta de pensionare, sunt și mai tineri. Nu seamănă niciun caz cu altul. De menţionat este că se pot încheia contracte cu procură. Avem o persoană care a încheiat procură, adică nu este persoana în cauză, dar nici nu pot să spun că beneficiarul este în străinătate”, a mai spus Ioana Talău, șefa Casei de Pensii Gorj.

Gorjenii care mai au nevoie de vechime în muncă pot cumpăra până la cinci ani de la Casa de Pensii, astfel încât atunci când împlinesc vârsta de pensionare să poată beneficia de pensie. Lege iese din vigoare în aprilie 2017, fiind valabilă doar şase luni.

Vizualizări: 3,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: