Centru de zi pentru copiii familiilor nevoiaşe, inaugurat la Târgu Jiu

Un număr de 40 de copii din cadrul unor familii nevoiaşe din Târgu Jiu îşi vor putea petrece timpul liber într-un Centru de Zi, unde vor beneficia de îngrijire, educaţie şi consiliere în vederea prevenirii abandonului şcolar şi familial. Acest centru a fost amenajat într-o fostă centrală termică de cartier din zona A.I.Cuza şi va deveni funcţional începând cu luna august. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi.

Primăria Târgu Jiu a inaugurat ieri un centru social prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea unei foste centrale de cartier din zona A.I.Cuza. Acest centru oferă servicii pentru familii nevoiaşe, scopul său fiind acela de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi, cât şi o informare cât mai exactă a lor cu privire la drepturile ce le revin.

Autorităţile locale spun că de serviciile Centrului de Zi vor beneficia 40 de copii cu vârste cuprinse între 7-14 ani. „Prin inaugurarea acestui centru încheiem un program prin care, la Târgu Jiu, se asigură o protecţie socială la standarde europene, după ce am pus în funcţiune Centrul pentru Persoanele cu Handicap, Centrul pentru Bătrâni, Casa Iris, Casa Sânziana şi nu în ultimul rând Cluburile Vârstei a Treia. De serviciile Centrului de Zi pentru Copii vor beneficia un număr de 40 de minori, proveniţi din familii ce se află în situaţie de risc social. Scopul înfiinţării acestui centru este de a preveni abandonului şcolar şi familial”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Cheltuielile centrului, suportate din bugetul local

Centrul de Zi pentru Copii este dotat cu mobilier nou, aparatură electronică de ultima generaţie şi materiale specifice pentru dezvoltarea aptitudinilor copiilor. În cadrul centrului au fost amenajate săli cu calculatoare, săli de pictură, sală pentru servirea mesei, sală pentru organizarea de spectacole şi a zilelor de naştere, precum şi alte săli pentru diferite activităţi. Pentru copiii de la Centrul de Zi vor fi organizate excursii, vizite, activităţi distractive, jocuri de societate, sărbătorirea zilelor onomastice şi a zilelor de naştere, mini-spectacole etc. Toate aceste servicii sociale vor fi furnizate prin intermediul unui furnizor acreditat, Asociaţia Copiii Noştri de Pretutindeni, toate costurile de operare şi funcţionare fiind suportate din bugetul local. „Beneficiarii Centrului de Zi vor fi selectaţi dintr-o bază de date a primăriei, din rândul familiilor nevoiaşe din Târgu Jiu. Centrul de Zi va avea cinci angajaţi, iar salariile şi cheltuielile legate de funcţionarea centrului vor fi suportate de către primărie”, a declarat Rodica Bîzu, directorul Asociaţiei Copiilor Noştri de Pretutindeni.

Vizualizări: 374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: