Centrul de permanenţă de la Bumbeşti Jiu, deschis de la 1 aprilie

Centrul de permanenţă de la Bumbeşti Jiu a fost inaugurat ieri, după ce în urmă cu câteva zile Consiliul Local a aprobat o hotărâre în acest sens. Asistenţa medicală este asigurată 24 de ore din 24, prin rotaţie de către cinci medici. Funcţionarea acestui centru va crea cadrul optim pentru redeschiderea spitalului orăşenesc.

Centrul de permanenţă de la Bumbeşti Jiu funcţionează în incinta fostului spital orăşenesc. Consiliul Local a luat decizia deschiderii acestuia, începând cu data de 1 aprilie, în urma unei hotărâri aprobate în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute. Iniţial, unii consilieri au cerut înfiinţarea unui Centru Medical Multifuncţional, însă în aceste condiţii se spulbera din start orice speranţă de redeschidere a spitalului. “În condiţiile în care se înfiinţa Centrul Medical Multifuncţional, spitalul îşi pierdea personalitatea juridică, iar patrimoniul era transferat Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Astfel, dispărea orice şansă de redeschidere a Spitalului Orăşenesc”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. Autorităţile locale sunt hotărâte să redeschidă unitatea spitalicească fie pe calea justiţiei, fie în baza unui parteneriat public privat. “Am acţionat în instanţă Ministerul Sănătăţii, iar în prezent ne judecăm la Curtea de Apel Craiova. Este posibil să redeschidem spitalul pe calea justiţiei întrucât există precedent în ţară. Vreo trei spitalele vor fi redeschise în baza unor hotărâri judecătoreşti. În acelaşi timp continuăm şi demersurile pentru deschiderea spitalului în baza unui  parteneriat public privat. În prezent, evaluăm patrimoniul spitalului, iar apoi vom întocmi studiul de prefezabilizate şi caietul de sarcini în vederea organizării licitaţiei pentru desemnarea partenerului privat”, a mai precizat Constantin Bobaru.

ASIGURAŢI

Primarul Bobaru spune că indiferent în ce condiţii se va reuşi redeschiderea spitalului, activitatea medicală se va desfăşura în baza unui contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru ca persoanele asigurate să poată beneficia de servicii gratuite. În prezent, centrul de permanenţă funcţionează 24 de ore din 24, asistenţa medicală fiind asigurată prin rotaţie de către cinci medici. “În apropierea centrului de permanenţă funcţionează şi o substaţie de ambulanţă şi se poate conlucra foarte eficient”, a precizat Bobaru.       

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: