Centrul pentru copiii cu handicap inaugurat la 1 noiembrie

Centrul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, realizat de Fundaţia Sera la Târgu Jiu, va deveni funcţional începând cu data de 1 noiembrie. Acesta se adresează copiilor cu probleme, atât din sistemul instituţionalizat, cât şi celor care provin din familii fără posibilităţi materiale.

Centrul a fost construit în curtea spitalului de la Pasarelă, lângă secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean. Odată cu inaugurarea lui, copiii vor putea beneficia de ajutor specializat atât pentru recuperarea fizică, dar şi pentru reabilitare psihică. Potrivit reprezentantului Fundaţiei Sera, investiţia depăşeşte suma de 250.000 de euro. „Clădirea este la cheie, împreună cu toate dotările pe fiecare cabinet în parte, mai exact 11 cabinete, precum:  kinetoterapie, asistenţă socială, asistenţă medicală, logoped, psiholog, medic, balneofizioterapeut, adică înăuntru funcţionează şi două căzi pentru recuperarea copilului”, a declarat Cătălin Ganea, director programe Sera România.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj urmează să facă angajări pentru acest centru. „Va fi un fel de centru de zi, cu o capacitate de 50 de locuri, unde vor fi angajate 16 salariaţi, în special personal de specialitate: psiholog, logopezi, asistenţi medicali, balneofizioterapie. Vom avea şi un şef de centru. În prima fază, vom detaşa acolo din personalul instituţiei, după care vom scoate la concurs posturile necesare. De acest centru pot beneficia atât copii din centrele DGASPC, cât şi copii din comunitate, serviciile fiind gratuite”, a declarat Dumitru Cotrună, directorul DGASPC Gorj.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: