Primăria Târgu Jiu a inaugurat noua piaţă agro-alimentară

Primăria Municipiului Târgu Jiu a finalizat construcţia noii pieţe agroalimentare din oraş. Imobilul unde se va desfăşura comerţul cu produse agroalimentare a fost finalizat de către constructor, iar producătorii se pot deja instala la mesele din noua clădire, anunţă administratorul pieţei. Este vorba de o clădire pe două nivele cu o capacitate de până la 160 de mese. Construcţia va fi administrată în continuare de SC Edilitara SA, care a anunţat deja că nu va modifica tarifele pieţarilor chiar dacă vor beneficia de condiţii mult mai bune de desfăşurare a comerţului.

Noua Piaţă agroalimentară complet închisă poate găzdui până la 160 de comercianţi de legume şi fructe. Potrivit lui Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, aceasta este dotată cu spaţii sanitare, grupuri conexe și spaţii administrative. ”Spaţiul este prevăzut cu instalaţie de climatizare care oferă confortul termic optim atât pe timpul iernii, cât şi pe timpul verii. Investiţia a fost finalizată, recepţionată şi a fost predată spre administrare către Edilitara SA. Valoarea totală a investiţiei este de 2,4 milioane de lei, bani de la bugetul local al primăriei”, a spus Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii.

Directorul Edilitara SA, Alexandru Zaharia, le-a transmis comercianţilor că pot ocupa oricând doresc mesele din noua locaţie fără a fi taxaţi suplimentar. De asemenea, comercianţii au posibilitatea să deţină o masă şi în actuala Piaţă Centrală, dar şi o masă în locaţia nou construită. În prezent, societăţile comerciale plătesc 7,1 lei metrul pătrat, iar producătorii 5,6 lei metrul pătrat. ”Le recomand să vină să-şi comercializeze produsele în această hală modernă. Nu plătesc nimic suplimentar, ei au deja contracte cu noi. Cei care vin cu taxă zilnic vor rămâne să plătească taxă zilnică. Noi ne dorim ca ei să dea posibilitatea şi cumpărătorilor să facă aprovizionarea într-un mediu plăcut să nu fie nevoiţi să mai cumpere în grabă şi să plece acasă. Anul acesta vom vedea ce înseamnă costurile cu încălzirea pe perioada de iarnă şi dacă este nevoie la anul putem stabili ce înseamnă costuri pe hala nouă, dar anul acesta nu plăteşte nimeni nimic în plus”, a spus Alexandru Zaharia, directorul Edilitara SA.

Chiar dacă în repetate rânduri s-au plâns de faptul că le îngheaţă marfa pe mese, comercianţii refuză să-şi comercializeze produsele în noua construcţie. ”Nu mai vine lumea acolo sus, plătim mese degeaba. O să stăm în frig pentru că ţăranul nu mai urcă, sunt oameni bătrâni şi ne pierdem clienţii. Plătim şi masa şi pierdem clienţii”, a spus un producător din Piaţa Centrală.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: