Centrul pentru copiii cu handicap, pus în funcţiune în august

Lucrările de construcţie la noul centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţi realizat în Târgu Jiu de fundaţia Sera din Capitală au fost încheiate. Clădirea urmează să fie racordată la utilităţi, iar punerea în funcţiune este programată pentru sfârşitul lunii august.

Copiii cu handicap din judeţul Gorj nu vor mai fi nevoiţi să străbată sute de kilometri pentru a face şedinţele de recuperare. Lucrările de construcţie a Centrului de Recuperare pentru Copilul cu Handicap ce s-a realizat în apropierea spitalului de la Pasarelă au fost finalizate, urmând ca imobilul să fie predat Consiliului Judeţean Gorj. Clădirea nu a fost încă branşată la utilităţi, însă reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că de luna viitoare va fi pus în funcţiune. “Deja au fost făcute demersurile pentru racordarea la reţeaua de curent electric şi la reţeaua de gaze. În momentul în care se vor elibera autorizaţiile se va purta o discuţie finală privind preluarea în administrare prin Consiliul Judeţean Gorj, pe domeniul de Asistenţă Socială. Se estimează ca perioadă de punere în funcţiune, cu tot ce înseamnă activitate, sfârşitul lunii august”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Odată cu punerea în funcţiune, centrul va fi administrat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. La Târgu Jiu funcţionează o astfel de unitate însă nu dispune de tehnologia necesară pentru recuperarea copiilor în cele mai bune condiţii.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: