CEO a aflat din presă că trebuie să majoreze voucherele de vacanță

Administrația Complexului Energetic Oltenia (CEO) va decide, la finalul acestei săptămâni, dacă va majora voucherele de vacanță la 2.080 de lei așa cum prevede legislația. Doar funcționarii publici primesc 1.450 de lei cât a promis compania celor peste 13 mii de salariați. Oficialii companiei energetice transmit că au aflat din presă de această regulă și urmează să stabilească, în final, cuantumul acestui tichet de vacanță.

Ion Rușeț, consilierul managerului CEO, Sorin Boza, s-a declarat contrariat și de reacția celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, instituție pe care o acuză că nu a verificat bine documentul de doar trei pagini, când l-a înregistrat, și nici nu a anunțat compania de această modificare. „Am depus actul adițional la ITM Gorj. ITM înregistrează cu o singură obiecție care se referă la art 138 din Legea Dialogului Social care spunea că noi, ca și agent economic, să avem prevăzut în buget capitolul legat de voucherul de vacanță. Conducerea companiei a transmis adresă de confirmare că în proiecția de buget avem prevăzute aceste sume. N-a fost nicio obiecție din partea ITM. Am dus un act adițional legat de sporul de producție și introducerea voucherului de vacanță. N-avea ITM să verifice un contract cu 100 de pagini, ci un act adițional cu două, trei pagini”, a transmis, la Tele3, Ion Rușeț.

Comisia mixtă de la CEO se va reuni la sfârșitul acestei săptămâni și va decide cât vor primi, la 1 mai, minerii și energeticienii pentru vacanță. Va fi depus la ITM și semnat un nou act adițional care va stabili noua valoare a tichetului de vacanță. Acesta ar trebui să fie, pentru angajații companiei, un salariu mediu brut, adică 2.080 de lei. „A apărut sesizarea domnului Bunoaica. În mod oficial, Complexului Energetic Oltenia nu i s-a făcut o comunicare pe această speță. Noi ne-am sesizat din presă. Au apărut și colegii din Federația Univers și FNME care ne-au transmis o scrisoare și am stabilit să convocăm comisia mixtă pentru că ITM, și aici lucrurile nu se spun, a lăsat, confirmă că există o prezumție de nulitate absolută a acestui articol, dar aceasta nu poate fi constatată decât de instanță. Orice persoană poate cere în instanță anularea acordării voucherului de vacanță. Vă dați seama ce înseamnă acest lucru? Pe 12 aprilie, la ora 12, vom pune în discuție renegocierea actului adițional referitoare la cuantumul voucherului de vacanță. Actul trebuie depus din nou la ITM pentru că au fost semnate acte adiționale de către salariați. trebuie să intre în vigoare până la data de 1 mai”, a mai adăugat Ion Rușeț la Tele 3.

Vizualizări: 3,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: