Stocul de cărbune de la CEO s-a dublat în ultimele luni

Șefii Complexului Energetic Oltenia (CEO) răsuflă ușurați. Stocurile de cărbune au fost refăcute. În prezent, în depozitele producătorului de energie sunt peste 800 de mii de tone de cărbune, aproape de două ori mai mult față de acum două luni.

Sorin Boza, managerul CEO, a transmis, la Tele3, că dificultățile au fost depășite, iar acum compania are cărbunele necesar și nu este pusă în pericol activitatea termocentralelor. „Funcționăm cu 7 grupuri din 11. Avem două grupuri deja în reparații programate pentru 2019. Avem o rezervă. Producem, în medie 1450 de megawatti. Sunt stocuri de cărbune, 832 de mii de tone de cărbune în depozitele noastre, în creștere de la 420 de mii de tone în ultimele două luni. S-a terminat comandamentul de iarnă și demarăm pregătirile pentru următorul comandament de iarnă. Una dintre acțiuni este pregătirea stocului de cărbune pentru vară, când ne așteptăm la secetă și vrem să fim iar în vârf”, a transmis Boza.

În timpul grevei minerilor din ianuarie, termocentrala din Rovinari a închis un grup din lipsă de cărbune, iar celelalte termocentrale mai aveau cărbune pentru 2-3 zile. (M.M.)

Vizualizări: 1,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: