Poliţiştii au aflat „sursa banilor” cu care Condescu a împrumutat Pandurii

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a petrecut şi ieri câteva ore la sediul IPJ Gorj, unde a fost audiat în legătură cu acuzaţiile aduse de Complexul Energetic Oltenia, principalul finanţator al echipei. Şi acum, ca şi la audierile de acum câteva luni, surse PSD dădeau ca sigură reţinerea lui Marin Condescu, ceea ce nu s-a întâmplat. Acesta a mers la audieri însoţit de avocat şi de documentele care să arate sursa banilor cu care a împrumutat de-a lungul timpului clubul de fotbal. Condescu a arătat că a făcut credite în nume propriu, pentru a împrumuta clubul, iar când intrau banii din drepturile de televizare sau de la finanţatori, îşi recupera banii. „Toţi banii au circulat prin conturi, nu se pune problema de evaziune sau spălare de bani”, a spus Marin Condescu.

Condescu a ajuns ieri în faţa poliţiştilor, pentru a da explicaţii în legătură cu un împrumut de sute de mii de euro pe care l-a acordat echipei în 2011. Pandurii avea atunci un litigiu cu Dinamo şi trebuia să plătească această sumă înainte de finalizarea procesului civil, pentru că altfel risca neprogramarea în campionat. Pentru că bani în conturi nu aveau, Condescu s-a împrumutat în bancă şi a împrumutat la rândul lui clubul Pandurii. „Cei care au făcut plângerea la poliţie spuneau că nu ştiau sursa banilor cu care am împrumutat clubul. Dacă ar fi întrebat la bancă, probabil nu mai făceau plângerea. Am scos de la bancă documentele şi le-am dus la poliţie”, a spus Marin Condescu, dând din nou asigurări că „nimic de natură penală nu s-a întâmplat vreodată la Pandurii”.

Două ore de audieri într-un nou dosar

Marin Condescu nu a stat nici foarte mult, dar nici prea puţin în sediul IPJ Gorj, după aproape două ore acesta venind în faţa jurnaliştilor şi reafirmând că „nu sunt probleme” la Clubul pe care îl conduce. „Am dat declaraţiile necesare. Sunt lucruri care nu implică cu nimic Clubul şi încă o dată ne-am convins, chiar din ceea ce se cercetează, că Pandurii nu a comis niciodată o faptă penală. Din păcate, cei care nu cunosc asemenea lucruri îşi închipuie multe că se întâmplă la Pandurii. Ne-au întrebat despre ultima reclamaţie, sperăm noi să fie ultima, despre contractele de cesiune şi despre împrumuturi şi toate au fost făcute legal”, a spus preşedintele CA de la Pandurii.

Lui Marin Condescu i s-a comunicat că are calitatea de învinuit în acest nou dosar, care se adaugă celui privind cesiunea de creanţe cu firma Edenred, când ancheta a fost începută tot ca urmare a unei reclamaţii primite de la şefii CEO, care, între timp, au mai trimis la Poliţie şi alte plângeri, inclusiv pe aceasta cu împrumutul de 2,2 milioane lei.

Dosarul respectiv a fost constituit din conexarea acestor reclamaţii, primele cercetări fiind efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Procurorii de aici şi-au declinat ulterior competenţa în favoarea celor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, iar în final dosarul a ajuns la Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Interesant este că în primăvară Condescu era în posesia unui document de la DNA din care reieşea clar că activitatea de la Pandurii până anul trecut, inclusiv, a fost una legală. Ca urmare, e greu de crezut că acum procurorii sau chiar poliţiştii vor veni şi îşi vor da cu stângul în dreptul ca Pandurii pe Cluj Arena şi vor descoperi ilegalităţile pe care le tot caută şefii din CEO de luni de zile.

Un nou împrumut

Deşi probabil mulţi alţii dacă ar fi în situaţia sa nu s-ar mai implica atât de mult, la cât de multe şi dese sunt reclamaţiile celor de la CEO, Marin Condescu îşi asumă toate riscurile şi spune că nu mai târziu de săptămâna trecută a făcut un nou împrumut pentru a ajuta Pandurii. Suma nu e mare, de vreo 50.000 de euro, dar e necesară pentru ca echipa să fie în regulă cu documentele pe care trebuie să le depună la UEFA pentru a primi din banii care i se cuvin pentru calificarea în grupele Europa League. „Împrumuturile s-au făcut prin bancă, nu s-au adus bani din exterior. O să mai fac împrumuturi pentru că este normal să ajuţi echipa atunci când poţi”, a declarat Condescu.

Împrumutul a fost făcut în condiţiile în care, săptămâna trecută, managerul privat de la CEO, Laurenţiu Ciurel, anunţa că are în cont un milion de euro pe care îi dă la Pandurii doar dacă preşedintele executiv Eugen Pârvulescu va avea drept de semnătură pentru banii echipei. Marin Condescu spune că adjunctul său are acest drept deja de mai mult timp şi că nu înţelege de ce Ciurel nu virează banii, dacă tot se laudă că îi are în cont. Pârvulescu a fost prezentat atunci de Ciurel ca omul în care ar avea încredere pentru a conduce Clubul, într-o emisiune televizată de luni seara Condescu având şi el vorbe bune la adresa adjunctului său.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: