CEO: Instalaţia de desulfurare de la Craiova II, finalizată

Administraţia CE Oltenia a anunţat printr-un comunicat de presă că instalaţia comună de desulfurare a gazelor de ardere la blocurile energetice 1 şi 2 de la Sucursala Electrocentrale (SE) Craiova II a fost realizată. Instalaţia este în prezent în probe în vederea punerii în funcţiune. Această instalaţie va permite centralei să respecte cerinţele europene în ceea ce priveşte standardele de poluare prin reducerea substanţială a emisiilor de dioxid de sulf.

Proiectul privind realizarea instalaţiei de desulfurare a fost demarat în urmă cu 4 ani şi se ridică la 50 de milioane de euro. Conducerea CE Oltenia spune că o parte din investiţie a fost finanţată din fonduri europene. Administraţia companiei a anunţat printr-un comunicat faptul că în prezent se efectuează probe pe instalaţie. "Instalaţia comună de desulfurare a gazelor de ardere la blocurile energetice nr. 1 şi 2 de la Sucursala Electrocentrale Craiova II se află în faza de probe în vederea punerii în funcţiune, recepţia la terminarea lucrărilor fiind efectuată în data de 30.12.2015. Construcţia a început în septembrie 2012, valoarea investiţiei ajungând la aproximativ 50 milioane Euro. Fondurile au fost alocate din surse proprii şi credit bancar. Din totalul cheltuielilor efectuate, CE Oltenia a recuperat în jur de 18,5 milioane euro prin accesarea de Fonduri Structurale de la Uniunea Europeana", se arată în comunicatul postat pe site-ul CE Oltenia.

Liderii sindicali de la Sucursala Electrocentrale II spun că antreprenorul în acest caz a fost cel care a realizat şi instalaţia de desulfurare la Termo Rovinari. "Prima punere în funcţiune a fost în data de 31 decembrie 2015, după care am avut o listă de probleme de rezolvat cu cei de la Alstom Italia. S-au rezolvat şi începând din data de 9 ianuarie 2016 a pornit grupul 1 cu desulfurarea pusă. Urmează ca zilele acestea să punem şi al doilea grup şi să începem testele de performanţă şi proba de 72 de ore. După această probă, dacă testele vor corespunde şi se vor face măsurători cu o firmă externă, şi va avea parametrii pentru care a fost proiectată instalaţia, o vom prelua noi, cei de la SE Craiova II. Avem două grupuri de 150 MW, cu o singură desulfurare", a declarat Aurel Nanu Mic, lider sindical la SE Craiova II.    

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: