CEO moare, Călinoiu nu se trezeşte

Pandurul a scris în premieră despre pierderile CE Oltenia la şase luni, care erau de 193 de milioane de RON. Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu leii noi, precizez că în lei vechi înseamnă aproape două mii de miliarde. Călinoiu spunea atunci, după publicarea bilanţului, că pierderea nu există şi că în realitate Ciurel a astupat toate găurile. Am zis că e campanie şi că e „normal” ca politicienii să mintă. Am crezut că doar se teme că pierde voturi, că de aia minte, dar că o să semnaleze problemele acolo unde trebuie, la guvern. Ciurel este clar depăşit de situaţie, dar realitatea este că la dezastrul din CE Oltenia nu a contribuit doar managementul prost al managerului privat impus politic de PSD, ci politica energetică de ansamblu a guvernului Ponta.

Călinoiu spunea plin de convingere la televizor că situaţia la 9 luni va fi mult mai bună. Între timp, au apărut şi cifrele la 9 luni. Complexul Energetic Oltenia are pierderi de 290 de milioane RON. Adică aproape trei mii de miliarde de lei vechi. Călinoiu este la fel de senin. Se duce din nou la televizor, semn că nu se poate abţine, unde dă asigurări că la finalul anului compania va fi pe profit. Şi că nu vor fi concedieri anul viitor, că totul e roz, doar rău-voitorii supăraţi că nu mai pot fura spun altceva. Omule, eşti sănătos? Nu-mi permit să spun despre nimeni că e nebun, dar totuşi Călinoiu pare că are mintea blocată în propriile minciuni şi crede că negarea realităţii este suficientă pentru a schimba lucrurile în bine.

Astăzi, PSD Gorj are la muzeu o şedinţă pentru a analiza rezultatul alegerilor prezidenţiale. Înţeleg că şefii de partid vor merge pe varianta optimistă, că a fost cel mai bun rezultat din istorie. Nici nu contează, faptul e consumat, Ponta nu e preşedinte. PSD este încă partidul care guvernează România, cel mai probabil până în 2016. Nu ştiu dacă Ion Călinoiu este iresponsabil doar când apare la televizor. Sper însă că în PSD vor fi oameni care chiar la şedinţa de astăzi să discute pe bune situaţia economică din Gorj, care este foarte gravă. Problemele din CE Oltenia au afectat direct zeci de alte firme, zeci de primării şi zeci de mii de familii. Oameni buni, treziţi-vă! E deja târziu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: